torsdag 28 oktober 2010

Konstant konstig särbehandling av alkohol

Jag skrev för några dagar sen om det olyckliga med att tillåta gårdsförsäljning av vin.

Idag läser jag en mycket märklig artikel från svenskans ledarsida, av Per Gudmundson, om hur spritskatten göder brott, eftersom illegal smuggling och svarthandel ökar.

Det resonemanget är exakt lika ihåligt som sd:s resonemang om invandring, där man väljer att bara plocka fram nackdelarna och inte alls fördelarna.

Skribenten på svd väljer att inte med ett ord nämna att 75% av våldsbrotten har en direkt koppling till alkohol, och hur många det blir om man räknar in de indirekta kopplingarna också låter jag vara osagt...

Mer media gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Resonemanget han för är nästan pinsamt ologiskt, fördunklat bara för att det är alkohol det handlar om?

  SvaraRadera
 2. Det är den enda anledningen jag kan se.

  SvaraRadera
 3. Rätt ska vara rätt: det är KD som allra mest konsekvent har stretat emot alkoholliberalismen. Och jag kan inte tänka mig att partiet ger efter i fråga om gårdsförsäljning. Det vore ett stort svek.
  /Karin

  SvaraRadera
 4. Inte Maria Larsson som är folkhälsominister: http://egonfrid.v-blog.se/2010/06/09/maria-larsson-svarar-om-gardsforsaljning/

  Jag skrev om att jag tyckte att de hycklar i den frågan. Maria Larsson sa att alkoholpolitiken är restriktiv men det har blivit fler försäljningsställen under hennes tid som folkhälsominister: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/01/hyckleri.html

  SvaraRadera
 5. Nåja, vi är inte där än. Mitt inttyck var snarast att Maria Larsson uttryckte sig försiktigt, klokt nog. Så nog finns det hopp om att partiet inte säljer ut sig helt - kloka kristdemokrater inser mycket väl att sveket i socialförsäkringsfrågan fick tidigare anhängare att rösta med fötterna. Att luckra upp alkoholmonopolet (gårdsförsäljning är bara ett första steg) skulle innebära ett ofårlåtligt slag mot de svagaste.

  SvaraRadera
 6. Förvisso inte men jag ser inget på senare år som tyder på självinsikt och agerande från Maria Larssons sida på att hon kommer agera som jag tror hennes väljare vill att hon ska göra.

  Faktum är att hon inte sagt något negativt, snarare tvärtom, om de lättnader som kommit för de som vill sälja alkohol.

  SvaraRadera
 7. Nej det var av mycket goda skäl som många kristna övergav KD. Men jag hoppas att du har fel och att förnuftet får segra, det skulle KD tjäna på :)
  /Karin

  SvaraRadera
 8. Det tycker jag också och jag hoppas att fler troende gör samma sak.

  SvaraRadera