lördag 19 mars 2011

Sverigedemokrat agerar illa

Sverigedemokrater är snabba med att påpeka att andra ska uppföra sig väl, men det är oerhört tyst utanför Åstorps kommun, om att sd-politikers agerande skapar nytt behov för etiska riktlinjer för politiker, något som inte behövts tidigare...

Utöver svaret till anmälaren beslutade arbetsutskottet även att man ska sammanställa ett dokument med riktlinjer när det gäller förhållningssätt och etik bland kommunens politiker.
– Liknande dokument finns redan för både anställda och chefer men nu ska vi göra ett även för politikerna. Vi har diskuterat det tidigare men i och med den här händelsen blir detta ännu mer angeläget, säger Ronny Sandberg.
Dokumentet planeras vara klart före sommaren. Exakt vad det ska innehålla är inte bestämt men enligt kommunalrådet handlar det om generella etiska förhållningssätt.
– Som politiker har man ett ansvar och man företräder mer än bara sig själv. Språkbruk och liknande har betydelse. Man skäller inte ut någon utan man pratar sansat i stället. Det är sådant vi ska teckna ner, säger Ronny Sandberg.
Ska ett sådant dokument vara nödvändigt?
– Nej, det tycker jag inte att det borde vara. Det handlar om sunt förnuft, men ibland måste man påminnas om att man inte bara är en privat person som politiker.
Sen är det upp till partiet lokalt att hantera det hela, men med tanke på att de gömmer sig för media så lär det inte hända något alls...


Läser man upprinnelsen till det hela, i SD-politiker polisanmäld för olaga hot och förolämpning, så undrar man hur människan ifråga agerar när det händer något allvarligare än en av misstag vält soptunna?


Apropå terrorister, som sd-politiker och deras anhängare så gärna uppehåller sig vid, om de är muslimer, så läser jag ett tragikomiskt inlägg hos Svensson om en svensk terrorist, som i Norrland förberedde bombattentat och utpressning, samt var innehavare till diverse vapen.


Undrar varför den mannen inte kan klassas som terrorist också?Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Jerker

  Hur är det med din syn på rättssäkerheten,dömer du henne på förhand?

  SvaraRadera
 2. Inte alls men jag läser vad polisen säger:

  "Generellt i fall där ord står mot ord så läggs fallet ner. Men här finns det ett vittne och det väger tungt, säger Göran Hassel på polisens informationsavdelning."

  Det tycker jag också väger tungt.

  SvaraRadera
 3. ´Jerker

  Absolut,men hon är inte dömd.Du kommer väl ihåg att Lisbet Palme också var ett vittne?Jag tror du hade reagerat annorlunda om det varit en partikamrat till dig.....

  SvaraRadera
 4. Jerker

  Om du inte dömt på förhand,varför har du då rubriken "Sverigedemokrat agerar illa?".Sedan minns jag att du tog den misstänkte krigsförbrytaren i försvar,så nog agerar du annorlunda nu?

  SvaraRadera
 5. Ja just det, han som alla hoppade på och fördömde som sen visade sig vara oskyldig. Det hade inte hänt om han var sd:are...

  Skillnaden är att det verkar finnas ett trovärdigt vittne här. Det mest anmärkningsvärda, som är det jag reagerar på mest, är e g att partiet i sig inte verkar reagera överhuvudtaget.

  SvaraRadera