söndag 13 mars 2011

USA är ingen demokrati enligt Alf Svensson


Alf Svensson skriver följande i Fria val är inte liktydigt med demokrati:


"Om en nation söker medlemskap i EU och i sin lagstiftning har dödsstraff eller om en nation i en folkomröstning får majoritet för dödsstraff så hör en sådan nation inte hemma i EU. Eftersom EU hyser åsikt att dödsstraff och demokrati är oförenligt."

Det är tur att USA ligger där det ligger och inte ligger i Europa, för då skulle de inte kunna bli medlemmar i EU, som då anser att dödsstraff och demokrati är oförenlig. 

I övrigt går det att notera att det krävs en rättsstat för att vara en demokrati enligt dagens mått mätt, vilket är tveksamt om det någonsin går att se ett land med dödsstraff vara. Dit har staten Israel lång väg kvar att gå, inte minst tack vare sina olagliga bosättningar, trots att de formellt sett uppfyller vissa krav på demokrati. Det nämner dock inte Svensson något om.

Svensson har rätt i att det inte är demokratiskt att uttala sig om att vilja utrota andra länder. Men det är beklämmande att han är så tyst i det raderande av inte bara palestina som land som pågår, utan även det sätt palestinier behandlas, som bokstavligt talat har inneburit en radikal minskning av ett land och dess befolkning.

Man kunde ju åtminstone tycka att han skulle bry sig om det faktum att antalet kristna palestinier minskat radikalt och att de knappast blivit behandlade bra generellt sett av den israeliska staten.

Ett exempel är befolkningen i Taybeh som bland annat Dessa mina minsta bröder berättar om eller en artikel från Sydsvenskan med några år på nacken, som berättar om de problem en palestinsk öltillverkare  från kristna Taybeh har, med den israeliska förtryckarpolitiken.

Fast vad bryr Svensson sig om kristna som har problem med att försöka få sitt dagliga liv, med jobb och företagsamhet att fungera, när det väl kommer till kritan?


För att totalt köra in nageln i ögat lite längre på Svensson så får jag dessutom lov att påminna honom om det faktum att han för bara någon månad sen lovordade de Tunisiska valen, trots att det av andra beskrivs som en diktatur och polisstat, som knappas är det Svensson borde lovorda...


Det är ungefär samma typ av omskrivning av historien som regeringen försöker sig på, genom att nu hävda att man stödjer friheten via informationsteologi, efter att ha sålt vapen och teknologi till diktaturerna tidigare, som utan problem gått att använda mot befolkningen. Den befolkningen som gjorde revolt för att de ville ha frihet.


Precis som jag skrev för ett litet tag sen, så är det här en Orwellsk kampanj, där Frihet är Slaveri, Krig är Fred och Okunnighet är Styrka och där Kina är en bra handelspartner vad de än säger...


Media svd svd dag dag dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Alf Svensson har alldeles rätt! Han påminner mig om varför jag röstade på KD innan de svek sina ideal och sålde ut de svagaste i samhället. Människovärdet är och skall vara absolut. Det Svensson säger är inga floskler som Göran Hägglunds "verklighetens folk".

  Dessutom kan du inte förklara bort att det finns starka grupper i Mellanöstern som vill utplåna Israel - och som alltid har strävat efter det. Det går inte att skylla på något som Israel har gjort de senaste åren.

  F.ö. får jag önska dig en god Första söndag i fastan :)

  /Karin

  SvaraRadera
 2. Du tycker inte det är floskler när alliansen och för den delen Svensson själv säger emot sig själv?

  Hur förklarar du bort att det finns starka grupper i Israel som har samma åsikt om palestinierna?

  En god Första söndag i fastan själv :)

  SvaraRadera
 3. Stig Henriksson13 mars 2011 11:07

  Bra skrivet - formulerat med engagemang!

  SvaraRadera