lördag 16 april 2011

Inte bara i Grekland...

Det är skönt att se hur den urbota dumma grekiske diplomaten på ambassaden i Stockholm fick sparken omgående, efter att ha svarat en person som protesterade mot det grekiska rättsväsendets agerande mot en svensk kvinna som polisanmälde en grekisk man som våldtog henne, genom att åtala henne.

Svarar man att den mannen borde skämmas över de svenska kvinnorna så har man helt tappat greppet, och frågan är varför någon, man som kvinna, ska välja att semestra där igen?

Den typen av attityd gör onekligen att våldtäkter är stigmatiserande i Grekland och späder på misstankarna om rättsrötan i det landet.

Men allvarligt talat så behöver man inte åka så långt iväg för att läsa om möjlighet till stigmatisering och misstankar på rättsröta och obegriplig misstänksamhet mot våldtäktsoffer. Det räcker att läsa kommentarerna till artikeln, för att inse att det finns ett antal svenska män med exakt samma typ av åsikt också...

Inte undra på att så få våldtäkter anmäls...

Läs även Alexandera Pascalidou som blir intervjuad av Svenska Dagbladet och ger en mer nyanserad bild av Grekland än någon lyckats med så här långt.

media svd svd svd svd svd svd dn dn dn gp gp ab ab ab exp hd hd hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Problemet tycks vara att det finns män, för det är främst män, som ännu inte förstått att kvinnan inte bara har yttranderätt och lika rättigheter i övrigt som männen, utan också har rätten att säga nej när som helst från det att två personer börjat kela, kramas och så vidare.

  Dvs rätt att säga nej under pågående 'förspel' och rätt att säga nej och få sitt nej accepterat även när det enda som återstår är själva samlaget.

  När sedan en del försöker få det till att det skulle krävas skriftligt medgivande, så säger det tyvärr alltför mycket om dessa mäns kapacitet att känna empati och ta till sig andras uppfattningar. Det säger ingenting om merparten av männen eller något som helst om kvinnorna.

  SvaraRadera
 2. Snälla!
  Det handlar inte om att ett nej inte är ett nej utan det handlar om att kunna bevisa det i en domstol.
  Redan idag gör åklagare dåliga utredningar så att både drabbade kvinnor inte får upprättelse men framförallt att oskyldiga män sätts i fängelse.
  Det finns kvinnor som ljuger om sånt här! Nästan en tiondel enligt den forskning som finns och varför ska dessa kvinnor få det lättare att få sin lögn igenom genom att det är mannen som ännu mer än idag ska bevisa sin oskuld.
  Om en kvinna ljuger om att han inte gett samtycke hur ska det bevisas i domstol?
  Om en man som våldtagit ljuger i domstol om att han fått samtycke på många olika sätt, hur ska det bevisas i domstolen?

  SvaraRadera
 3. "Framförallt oskyldiga män som sätts i fängelse"? Det finns det absolut ingen forskning som pekar på, även om det självfallet händer, utan all forskning visar på att det vanligaste är att kvinnor inte alls anmäler en våldtäkt.

  SvaraRadera