torsdag 7 april 2011

Alliansens politik konstant mot de som behöver hjälp

Igår konstaterade jag att Alliansen gynnar starka grupper och att Maud Olofsson allt mer ifrågasätts. Vilket känns som något som är på tiden med tanke på den kritik som bland annat jag och många andra lyft fram mot henne.

Men frågan är om kritiken som kommer nu angående Vattenfallshanteringen inte blir hennes baneman från det politiska livet? Det finns onekligen många som vill bli av med henne.

90 miljoner i fallskärmar i Tyskland till några få chefer är beklämmande för ett privat bolag och knappast bättre när det gäller ett statligt ägt bolag.

Hennes åsikter om sjukvården och privatiseringar nämnde jag också igår och det fortsätter komma fler bevis på hur ohyggligt illa och omänskligt skött den hanteringen är, inte minst den av sjukskrivningarna där kraven är orimliga på många sjukskrivna.

Känd krögare drabbad av cancer, och får ändå  inte, trots behandling, vara sjukskriven. Det går att se på bilderna att han inte ser särskilt frisk ut. Uppenbart är, när man läser en artikel om att få intyg för färdtjänst att det lastar mer tid på vårdcentralernas läkare, med den här typen av system som alliansen infört med krav på fler utredningar och mer intyg från läkare. En läkares uppgift borde vara att hantera sjuka människor så att de blir friska.

Att det ska bli lättare att överklaga är visserligen inte något som är dåligt. Men ett välfungerande system av något så här viktigt ska inte behövas, i synnerhet inte när det överklagas ofta och så ofta döms mot Försäkringskassan och de bedömningar de gör av de otydliga reglerna som finns.

Tydligen så är jobbskatteavdraget och avregleringar viktiga nog att gå över lik för, oavsett om det drabbar, fattiga, sjuka eller barn.

Media ab ab e24 svd svd svd svd svd svd svd skd exp hd hd dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar