fredag 10 juni 2011

10 år sen Göteborgskravallerna

Jag ser att Uppdrag Granskning ska visa ett reportage om Göteborgskravallerna på onsdag, eftersom det gått tio år sen de ägde rum (trailer sist i inlägget).

Då var Uppdrag Granskning ett av mycket få medier som på allvar vågade granska och gå emot övriga mediers väldigt ensidiga och märkliga rapportering av kravallerna, som var helt på polisens sida, trots att det fanns mängder av rapporter från människor som blivit bedrövligt behandlade trots att de inte alls varit i närheten av att ha agerat som ligister.

Jag betvivlar naturligtvis inte att det finns åtskilliga människor som förtjänade straff för de händelserna. Men eftersom det är ett rättssamhälle vi lever i så kan man inte bestraffa människor kollektivt, trots att det blev resultatet för många.

Göteborgs kommunstyrelseordförande då verkar med tiden ha insett att polisen bar sig konstigt åt och artisten Stefan Sundström blev desillusionerad efter att ha varit på plats.

Jag rekommenderar varmt Anders Svenssons blogg och 10 år sen Göteborg och kanske främst Sex dagar i Göteborg år 2001, som visar på att det finns en annan historia än den som de flesta tror sig veta vara sanning.

För sakens skull kan det påpekas att Anders Svensson inte varken då eller idag är något annat än en medelålders med barn och barnbarn och inte någon stenkastande ung ligist.

media smp gp gp gp svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn kvp ab ab 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. "
    Då var Uppdrag Granskning ett av mycket få medier som på allvar vågade granska och gå emot övriga mediers väldigt ensidiga och märkliga rapportering av kravallerna, som var helt på polisens sida,"

    Skojar du? Inte en enda frame visades på de poliser som nästan dödas av kastad sten!

    SvaraRadera
  2. Som sagt så visade de något annat än vad alla andra visade...

    SvaraRadera