lördag 11 juni 2011

Droger - ökade kostnader för samhället som minsta konsekvens

Apropå Vems frihet det är som är viktig, när det gäller alkohol och andra droger, så är det svårt att låta bli att undra hur fria alla de människor under natten som blivit knivskurna och misshandlade på andra sätt känner sig idag?

Även om alkoholen inte ursäktar, så är den onekligen en stor orsak till majoriteten av alla de brott som ger skador eller dödsfall i slutändan.

Frågan är, med facit i hand av alkoholens verkningar, vilka konsekvenser en legalisering av narkotika får? Det vill jag helst inte veta, för det lär bestå av minst markant ökade kostnader för samhället...

media dn dn dag dag dag hd hd hd hd gp gp gp svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. nej, det vill då rakt inte jag heller veta.... jag har sett på nära håll vad det gör....så måtte aldrig det ske...

  SvaraRadera
 2. Angående "vems frihet" kan man även fråga sig vad mexikanerna tycker om alla som dödas där i "war on drugs" pga av vårt "frivilliga" droganvändande i väst...

  SvaraRadera
 3. Å andra sidan så hade det inte förekommit några knarkkrig och det inte vore för att produkten är illegal. I allafall inte i någon större utsträckning än hos andra legala produkter.
  Hade vi legaliserat tillverkning här så hade knarkkrigen slutat där borta efter några dagar.

  ConnyT verkar inte riktigt inse både tillverkning och användning är illegal både här och i mexiko, och det är ju just den inskränkningen på frihet som har skapat knarkkrigen, så det är en felaktig slutsats av väldigt stora mått att säga så, vad ska vi göra då, göra det dubbel-illegalt?
  Droger illegala eller andra, kommer finnas vare sig vi vill det eller ej. Jag har väl till och med Kofi Annan i ryggen när jag lägger fram det påståendet att knarkkriget har varit förlorat sen den dagen det började.

  Kan någon ge ett exempel på en produkt eller tjänst som ledare har lyckats stoppa någonstans i mänsklighetens flera 100-tusentals år gamla historia?

  SvaraRadera
 4. Med det resonemanget kan vi tillåta mord och våldtäkt också. tycker du att vi ska göra det?

  SvaraRadera
 5. Du missförstår. Och varför ställer du en fråga som du vet vad jag kommer svara på? Naturligtvis tycker jag inte det.
  Jag säger inte ens att vi ska legalisera droger, jag säger bara att knarkkrigen beror på inskränkningar i folks frihet, inte tvärt om. Poängen är alltså att det är ytterligare en felaktig slutsats att säga "..vad mexikanerna tycker..".
  Det är snarare precis tvärt om. Mexikanerna lider pga. att vi har gjort droger olagliga. Hade det varit lagligt hade det inte varit några knark-krig, av precis samma anledning till att vi tex inte har gurk-krig, sovsäcks-krig eller kudd-krig (hö-hö. Hade gurkor varit olagliga hade vi troligtvis haft gurk-krig, ifall efterfrågan var tillräckligt stor.

  SvaraRadera
 6. Det är konsekvensen av ditt resonemang, man kan resonera så om alla olagligheter. De finns och kommer fortsätta finnas även om man så tar till dödsstraff. Alltså har du inget argument kvar längre. Alla lagar är inskränkningar i någons frihet.

  SvaraRadera
 7. Men det är en astronomisk skillnad. På mord som direkt drabbar någon annan och droganvändande som direkt drabbar den som brukar det, det måste du ju se?!

  Det är du som inte har några argument. "

  Det är konsekvensen av ditt resonemang, man kan resonera så om alla olagligheter"

  är ett icke-argument, som jag kan vända mot dig, för med det argumentet så skulle ju allt förbjudas dom drabbar tredje part. Tex miljoner människor blir påkörda av bilar varje år, men ändå vill du inte förbjuda det, antar jag. Det är helt orimligt

  Droger är ju redan olagliga, och knarkkrigen finns "trots" (läs: pga) det. Det är mexikanerna som lider som en direkt konsekvens utav att vi har gjort drogtillverkning förbjuden här. Men jag säger inte att vi ska legalisera den, jag säger bara att det är konsekvensen utav att ha det olagligt!

  SvaraRadera
 8. Fast droger drabbar inte bara den som använder det. Det drabbar vanliga människor som du och jag via kriminalitet och olyckor. Det drabbar samhället med stora pengar via polisiära insatser och sjukvård. Precis som mord gör.

  Bilar har du en klar och tydlig nytta med. Droger kan du i bästa fall använda i vissa fall inom medicin och läkevård men inte annars.

  SvaraRadera
 9. droger har också en klar och tydlig nytta.. annars hade folk inte sysslat med det

  SvaraRadera
 10. Den får du nog förklara den nyttan.

  SvaraRadera