måndag 6 juni 2011

En annan typ av klassfråga

Jag skrev om klassfrågor igår i Sparande kommer att fortsätta vara en klassfråga, men det finns andra klassfrågor som jag nästan tycker är värre,  än den som enbart är baserad på ekonomi.

Det är den som har med tillgänglighet för funktionsnedsatta att göra, oavsett om det har med handikappade barn i flerbostadshus utan hiss eller Vuxna människor i Växjö, som luttrat konstaterar att det fortfarande, år 2011, inte är så enkelt att nybyggen av lokaler som är tänkta för allmänheten anpassas för alla människor.

Frågan är varför man inte, som privat näringsidkare, göra så att så många som möjligt får möjligheten att handla hos dem? I slutändan innebär det förlorade kunder.

I grund och botten är det dock en mycket viktig demokratifråga: Alla i vårt samhälle ska kunna ta del av det som finns där i så hög utsträckning som möjligt. År 2011 borde det här inte vara ett problem alls längre.

När man byggde om och byggde ut Grand Samarkand i Växjö för ett litet tag sen, så fick jag höra om hur de inte lyckats följa några få och för byggare välkända regler om hur handikapptoaletten ska vara byggd...

media nsk skd kvp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Nu känner jag inte direkt till Växjö, men tillgänglighet är ett av de största problemen för funktionshindrade.
    Märkligt att vi 2011 inte har en mer tvingande lagstiftning.

    SvaraRadera