måndag 8 mars 2010

Att skjuta sig själv i foten

Jag skrev igår, och uppdaterade ett par gånger idag, att Kvinnodagen behövs fortfarande (även lite om kvinnodagen i Politik) och det blev än mer tydligt av att några gravida kvinnor hos Babyproffsen blev sparkade på grund av att de blev gravida, även om företaget försöker hänvisa till brist på arbete.

Naturligtvis är det ett solklart fall för DO och det är omöjligt att sätta sig in i hur man resonerar på ett företag som lever på att kvinnor väljer att bli gravida, när man så totalt skjuter sig i foten genom att sparka potentiella kunder...

Kan vi kanske en gång för alla inse att med arbetsgivare som de ovan så är det inte ett faktiskt jämställt samhälle vi lever i, oavsett vad vissa försöker att få det till?

Och efter att ha skjutit sig så totalt i foten så borde Babyproffsen i Örebro byta namn, om nu inte moderföretaget vill ta sin hand i från, vad jag antar är en franchisebutik...

Jag längtar efter den dagen en separat kvinnodag inte alls behövs, utan att vi lyckas se alla som likvärdiga människor och inte som ett kön, som egentligen inte borde spela roll alls, oavsett om det gäller jobb eller något annat. Men hur fan ska man kunna vara utan den när 12-åringar trakasseras sexuellt och stora delar av världen behöver ett uppvaknande?

Mer media ab ab ab dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds smp exp exp exp exp exp exp svd kb

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Från Vänsterpartiets egna stadgar:

  "§ 21. Kvinnor skall vara representerade i valda organ och på förtroendeposter med minst 50 procent..."

  Jag längtar till den dag då samhället slutar diskriminera, oavsett kön. Där begränsningar gäller alla, och inte som i många fall inklusive i Vänsterpartiet, där kvinnor kan få allt men män begränsas. Det är lika dåligt som motsatsen.

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt innebär deras regler att kvinnor kan få allt? De tycks få hälften...

  SvaraRadera
 3. Bedrev själv en liten firma för några år sedan där jag behandlade mina anställda som mina egna vänner.Men hade någon likt dessa två gravida kvinnorna fått anställning på firman och sedan efteråt talat om att de skulle vara lediga pga denna graviditet direkt efter anställningen hade firman förmodligen fått det betydligt svårare.Helt rätt att dom fick sparken för denna fingerade anställningslögn.Tror dessa människor att småfirmor runtom i landet har egna privata banklokaler att ösa pengrár ur.Djävla typer rent ut sagt.

  Kajsa

  SvaraRadera
 4. Svårare? Så svårt utgår jag inte från att det är att hitta människor som kan ersätta tillfälligt om det inte handlar om väldigt komplicerade arbetsuppgifter. Graviditeter och barnledighet tar ju dessutom slut...

  SvaraRadera