måndag 8 mars 2010

Politik

Så här på kvinnodagen så lyfts det fram att kvinnor är till vänster och män till höger, generellt sett. Ska man se historiskt sett så kan man konstatera rätt snabbt att historien varit blodig och att män haft makten, och inte i första hand prioriterat de så kallat mjuka värdena, som exempelvis barn och vård... Men ingen regel utan undantag och det känns, fortfarande så här på kvinnodagen, irriterande att mitt eget parti på kommunnivå har så få kvinnor att det känns tveksamt om det blir mer än i bästa fall ett enda namn, av fyra fem namn på listan till valet...
En sak som onekligen påverkar de mjuka värdena är felaktigheterna som försäkringskassan begår, vilket handlar om så stora summor som 16,4 miljarder, vilket leder till problem med utbetalningarna, bland annat för barnlediga.

Konstigt nog så förs debatten annars bara om de som fuskar, men vore det inte bättre med en ännu tydligare debatt om de regler som regeringen sätter upp för försäkringskassan, som gör att de ibland inte klarar av sitt uppdrag, och definitivt inte i tid, till nackdel för de som behöver en fungerande inkomst?

Konstig prioritering så lyfte jag bland annat fram att rut-avdraget överskattas rejält i förhållande till vad det ger och att det är konstigt att 900 högkvalitativa jobb i Lund försvinner, men att högerns arbetslivsrepresentanter låter det ske under tystnad. Jag undrar fortfarande om högern slutat bry sig om inte bara anställda utan även företagen?

Mer media svd exp ab ab ab dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

  1. Kanske skulle världen bli "mjukare" om fler kvinnor styrde, kanske inte. Risken med att ta upp vad mycket elände männen ställt till med genom historiens gång, blir att man ser kvinnornas intåg i makten som nåt endast instrumentellt värdefullt för att göra världen bättre. Men alldeles oavsett om världen blir bättre eller likadan med fler mäktiga kvinnor, så är det ju ORÄTTVIST och fel av DEN anledningen att kvinnor har nackdel av sitt kön när diverse höga poster ska tillsättas...

    SvaraRadera
  2. Det kanske inte har så mycket med kvinnor i sig att göra, se på Maggie Thatcher som ett exempel, utan att folk kan föra de traditionellt kvinnliga värdena som viktiga istället?

    SvaraRadera
  3. Världen kanske helt enkelt blir bättre om man inte delar upp diverse "värden", så att ena halvan av befolkningen t ex förväntas vara stark och modig och den andra halvan snäll och vårdande... Det verkar ju spontant bättre om man kombinerar ihop detta i en och samma individ.

    SvaraRadera