lördag 13 mars 2010

Eftertankens kranka blekhet

För några dagar sen skrev jag Två olika saker angående Vilks, vilket syftade till att han dels naturligtvis ska ha yttrandefrihet så långt lagarna tillåtet i Sverige och att det är tråkigt att en dålig skiss på något som aldrig blir av får så mycket uppmärksamhet, samt att han blir ihjälkramad av de som enbart använder honom för att driva en hatiskt politik mot muslimer.

Läser man de senaste dagarnas nyheter om "Jihad-Jane" så kan man konstatera att det knappast handlar om någon förslagen genomtänkt terrorist, som nästan alla har skrikit över, utan en deprimerad kvinna med en bakgrund som snarast borde ge en god grund till en psykisk diagnos. Inte för att jag kan allt om islamister av den extremare sorten, men sen när brukar det accepteras att vara en kvinna som varit gift två gånger, har en pojkvän efter det och har blivit tagen för rattfylla?

Grattis all media och alla människor på den högra politiska sidan, ni har skrikit er hesa för yttrandefrihet för en deprimerad amerikansk hemmafrus bräckliga psyke. När ska ni börja bry er om yttrandefrihet och psykisk ohälsa på allvar?

(Naturligtvis inser jag att även en ensam galning med taskigt psyke kan bli ett reellt hot för Vilks och kan utnyttjas av andra, men som sagt innan så verkar inte ens Vilks själv vara rädd, utan snarast glad över all uppmärksamhet och media för hans konstnärsskap. Jag misstänker att hela konstverket är större än bara en rondellhund och att vi snart får se något som är betydligt större än så...)

Uppdaterat Ytterligare personer som varit, eller fortfarande är, misstänkta har släppts. Även om det naturligtvis kan vara så att de bedöms vara skyldiga och fälls så vore det anmärkningsvärt om man släpper dem efter att ha hittat graverande bevis  på att de faktiskt varit skyldiga till genomtänkt planering av mord.

Den enda fördelen med det här kanske kan vara att vi en gång för alla slutar döma personer efter sina utseendet, då det kullkastar fördomar om hur en terrorist ser ut och vem personen är. Det vore onekligen illa om man missar faktiska terrorister för att man väljer att trakassera människor med "fel utseende". Själv minns jag hur Alfonso blev stoppad i princip vartenda dag, när han jobbade i Köpenhamn för några år sen och bodde i Malmö, av tullarna.

Nog för att man ser att han inte är äppelkäckt rågblond, men nog borde man lärt att känna igen någon som avvek från de mest vanliga utseendena och passerade tullen vartenda dag?

Mer media dn dn dn dn dn sds sds hd exp exp skd skd skd skd skd ab ab ab ab ab ab gp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Bra att du erkänner att du bygger ditt engagemang för muslimer på dålig kunskap om islamister.
    Islamister är de som av dig och dina meningsfränder fått företräda alla muslimer genom att relativisera och förminska det islamistiska hotet.

    Hade du haft kunskap om islamister så hade du vetat att för en islamist är det inte alls konstigt eller omoraliskt att utnyttja vadhelst de anser hjälper deras sak. Då även en "deprimerad" och lurad vit kvinna.

    SvaraRadera
  2. Klart att jag inte kan allt om islamister, men jag kan inte allt om något och det tror jag ärligt talat inte du heller kan. Problemet är ju att många med sd-syn på omvärlden drar likhetstecken mellan hårdföra islamister och alla muslimer, som om det inte finns stora skillnader.

    SvaraRadera