måndag 12 april 2010

Det finns en enkel lösning

Jag noterar att Obama är rädd för att Al-Quaida kan få ta på kärnvapen och den rädslan är det säkert många som har, även undertecknad, även om jag inkluderar fler terrorister än just det gänget med extremister.

Jag tror inte, som andra tycks tro, att svenska politiker kan påverka så mycket, men de måste självfallet se till att göra det på större allvar än de gjort så här långt.

Det finns egentligen bara en lösning, och det är att avveckla och avskaffa kärnvapnen överhuvudtaget. Oddsen att en terrorgrupp ska kunna skapa kärnvapen med större kraft får ses som liten, men däremot så finns definitivt möjligheterna att komma över redan existerande vapen. 

Det vore inte första gången som västvärldens vapen vänds mot dem själva, men risken är att det är sista gången.

Uppdaterat Jag läser artikeln Överdriver Obama terrorhotet från Aftonbladet och läser för första gången att även gamla högerpolitiker som Kissinger hävdar att man bör skrota alla kärnvapen just för att risken att de hamnar i fel händer är för stora. Förhoppningsvis kan det innebära att man faktiskt kommer till insikten om att riskerna är för stora. Det är illa nog att mata afghanska rebeller med automatvapen, som sen blir extremistiska terrorister som kapar plan. Men atombomber i fel händer är knappast vad världen behöver...

Mer media hd hd dn dn dn sds sds sds svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar