tisdag 8 februari 2011

Andreas Carlgren är ovetenskaplig

Jag är naturligtvis inte ett dyft förvånad över konstaterandet att Minst 3000 djur behövs för att vargen ska överleva, enligt rovdjurs utredningens internationella expertpanel, om man ska gå efter kända och vedertagna vetenskapliga fakta om genetik.

Även Naturskyddsföreningen uttalar sig om att vi behöver en ny vargpolitik, och det är naturligtvis det minsta man kan säga. Det går inte att fortsätta skylla på vargen samtidigt som ingen säger något om de problem hundar orsakar boskapen.

Carlgrens lösning om att skjuta av en sån liten stam, och utan att alls ställa krav på vilka vargar som ska skjutas, för att sen kanske sätta in nya mot all expertis råd, är grymt och gynnar knappast det genetiska välmåendet för stammen i Sverige och Norden.

I övrigt så rekommenderar jag den tv-sända riksdagsdebatten kl 14.30 idag 8 februari om vargarnas väl och ve, som sänds via SVT-forum.  Talarlista m m går att läsa på Riksdagens hemsida.

Uppdaterat Den där debatten ovan var långtifrån det mest upphetsande jag hört.

I vanlig ordning så var sd minst klara med sin ståndpunkt av alla partier, eftersom det inte alls handlade om invandring av människor, och försökte genom att dra igenom sina ståndpunkter totalt omöjliggöra att reda ut vad de hade för ståndpunkt.

Eller snarare, de höll med alla på båda sidorna av diskussionen om vargar....Mer media exp exp exp gp gp gp gp gp dag dag dag svd dn dn smp smp nsk hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar