söndag 25 april 2010

Byt till midsommarafton

Jag noterar att en folkpartist från Göteborg tycker att vi ska få ett riktigt firande 6 juni som man har i många andra länder.

Hur vore det om man istället valt en dag för att fira som är folkligt förankrat och inte valde en dag, vars anledningar de flesta struntar i, som folk ser fram mot och tycker om? Hade den flyttats till midsommardagen, som tycks vara en av de populäraste högtiderna i landet, som dessutom funnits och firats sen förkristen tid och som är den enda högtiden som inte ens går att hänvisa till att det egentligen är en kristen högtid?

Även om jag själv tycker illa om sommaren så är det bara att konstatera att de flesta tycks vara gladare åt sommar, inte minst midsommar då, när vi haft en relativt lång och kall vinter. Vad vore då bättre än att fira de långa sköna sommarnätterna i Sverige?

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


2 kommentarer:

  1. Hur fan ska man kunna fira 6 juni när man för det mesta ska jobba dan efter? Alla tycker ju inte att imbecillt flaggviftande, rövslickande royalister och nationalsången är att fira! Som arbetare vill jag gärna ta några Stora Onda, käka lite god mat och vila i största allmänhet. Men det begriper inte folkpartister. För övrigt har jag varit i många länder där nationaldagen är något att fira - befrielse, självständighet osv - och där firas det jävlar! Precis som midsommar som kom

    SvaraRadera
  2. Dra ner på de stora starka så kanske det går bättre? :)

    SvaraRadera