tisdag 27 april 2010

"Odell står bakom satanismpolitik"

Ni känner till det gamla uttrycket "Där hjärnan tar slut tar nävarna vid"?

Det var min första tanke när jag läste om Odells osmakliga påhopp på Sahlin, där han kallade de bra rödgröna satsningarna för Tobleronepolitik.

Frågan är vad man ska kalla de pengar som de väljer att satsa på att göra de mest välbeställda ännu rikare genom sänkta skatter för de som har jobb och är friska? Sataniskt?

"Odell står bakom satanismpolitik", syftande på den typ av satanism som propagera för den starkes rätt, som det anses vara i naturen, borde vara ett minst lika relevant uttalande.

Någon ursäkt kommer de naturligtvis inte att få, för hur ska Odell se ut då?

Själv tycker jag oavsett vad Odell och Sahlin sagt eller gjort, att Odells del i Carnegieaffären är av betydligt värre art, men som är något som snabbt tycks ha glömts bort... För att inte tala om Federleys salladsbar som han ska betala 300 000 kronor för utebliven hyra, nu ett antal år senare...

Oavsett vad så tycks det som om desperationen är stor nog, inte bara hos Odell, för att hoppa på den här typen av verbal misshandel istället för argumentering, utan även för att ministrar ska hänge sig åt lögner, som Borg när han har fel om de siffror han försöker argumentera emot kilometerskatten för lastbilar och andra ministrar försöker generalisera över lata tonåringar som hellre spelar tv-spel än söker jobb...

När det inte finns jobb att söka, så spelar det ingen roll hur  man anstränger sig, vilket är märkligt att en minister inte förstår...

Själva satsningen då? Har oppositionen råd med den?

Frågan är om den inte gynnar statens inkomster, i längden, betydligt bättre än de skattesänkningar har gjort, och gör mer för jobben än de satsningar som snarast ger ökat sparande för de som redan har gott om pengar och höga inkomster?

Mer media ab ab ab ab ab ab ab svd dn sds sds sds dag dag exp exp exp exp exp exp exp svd gp gp skd nm nm kb nsk smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


14 kommentarer:

 1. Jag kan bortse från det faktum att du som alla andra oppositionsstödjare alltid nämner att Alliansen ska ge de rika pengar, som vanligt bortser ni från att de gett majoriteten av Sveriges befolkning mer pengar i plånboken och hör och häpna, även höginkomsttagare är invånare i detta land.

  Jag förstår dock inte hur tobleroneuttalandet i sig skulle vara något konstigt. Hade Mona Sahlin fifflat privat (som hon även gjort, men det har inte uppdagats i media på samma vis) hade det enligt mig varit i det grövre laget, men nu var det ju så att hon utnyttjade sin tjänst. Så det parallellen är inte missvisande då det är handlar om hur hon tidigare utfört "arbete". Gör man inte sitt jobb så ska man inte komma ostraffat därifrån.

  Sedan om Odell nu anser att det är vansinniga satsningar så har han väl all rätt att säga så? Då är han väl tillräckligt smart att påpeka bristerna på ett vis som alla förstår, han gör det lätt att relatera till. Ett tjänstefel är ett tjänstefel och följer med dig i den privata branschen, likväl som i den offentliga. Och nu handlar det ju om en summa på 57.000kr om jag inte missminner mig och jag måste medge att det är skickligt att komma undan med blöjor och toblerone i media.

  Att man väljer opålitliga representanter kan ni i alla fall försöka skylla på era vänner socialdemokraterna istället för Alliansen. Fastän om socialdemokraterna nu hade bett Alliansen om hjälp i den frågan tvivlar jag på att utfallet hade sett annorlunda ut.

  SvaraRadera
 2. Du glömmer lämpligt nog bort att de som är rikast i pengar fått mer pengar, trots att de inte är de som behöver det bäst. Hade det varit så att man riktat in sig på de med lägre inkomster specifikt så hade det varit en annan sak.

  Så vitt jag vet så har hon inte mördat någon. Att då komma 15 år efter och försöka använda det som ett konstigt argument tycker jag är mycket illa. Någon gång får man släppa vad misstag andra gjort och gå vidare.

  Odell har all rätt att säga vad han tycker, men det är osedvanligt låg nivå att blanda in gamla försyndelser och du märker att det skymmer hela hans eventuella argumentation och istället verkar Sahlin vinna på det.

  Vad det gäller opålitliga representanter så är det oerhört tyst om examina som var fejkade, licens- och skattefusk.

  Eller borde de rödgröna börja dra upp det? Det vore åtminstone tidsmässigt relevant eftersom det berör sånt som uppdagats denna mandatperioden.

  SvaraRadera
 3. Gjorde inte Mona det där? Köpte Toblerone, blöjor och betalade dagisavgiften? Är det bara en lögn?
  Nä du, som alla politiker som gjort snedsteg kom hon undan med det...Och som Socialdemokrat stör det mig enormt, så mycket att det blir Alliansen nästa val.

  SvaraRadera
 4. Roger Sjölander28 april 2010 04:12

  Enbart idag finns det på arbetsförmedlingen 41 492 lediga platser. Och som alla vet anmäls inte alla jobb till AF. I morgon skulle alltså arbetslösheten kunna sjunka med tio procent om folk bara tog de jobb som bevisligen finns.

  Och om "det inte finns några jobb", då kan man med minimal insats skapa ett eget. Ge mig ett jobb, pyttsan: skaffa dig ett jobb. Och det skulle nog många göra om det vore ekonomiskt fördelaktigt.

  För övrigt är Odells Tobleronepolitik givetvis ett debattknep som kan karakteriseras som argumentum ad hominem. Det gör inte din och andras knäsparkande argumentum e silentio snyggare eller mer korrekt. Odell vidareutvecklade nämligen resonemanget, och det är det bland annat du ska besvara.

  Till sist: "för" är väldigt ofta en preposition och följs av objektsformen av pronomenet. Det heter alltså "för dem som har jobb" och inte "för de som har jobb". Byt ut "dem" mot "mig" så ser du det.

  Allt gott i övrigt.

  SvaraRadera
 5. Kom undan med det? Se mitt svar ovan, det har gått femton år och hon får skit för det än, när allianspolitiker klarar sig undan skit som hänt under pågående mandatperiod.

  SvaraRadera
 6. Det ovan var till Patrick.

  Resten till Roger Sjölander:

  Du måste tappat mycket information om hur de arbetslösa har det ekonomiskt. Inte nog med att man får en A-kassa som är på 80%, den räknas dessutom på max drygt 18 000, som är en lön många idag överstiger. Lägg på det jobbskattavdraget som gör att skatterna är högre i procenträknat, upp till 10%, för den som inte jobbar.

  Det är mer fördelaktigt ekonomiskt att jobb än det varit på många årtionden.

  Vad det gäller de lediga jobben så måste man naturligtvis ha kompetens för dem för att kunna få dem. Men det är ju inte så lätt med tanke på alla utbildningar, inte minst de yrkesinriktade, som alliansen la ner oerhört tidigt under mandatperioden, komvux och amu är bara några ställen som fick stänga igen till stora delar.

  I övrigt är inte det här en rättstavningsblogg, vilket gör att man får stå ut med konstiga meningsbyggnader och andra mer direkta stavfel, precis som jag står ut med liknande saker bland kommentarerna.

  SvaraRadera
 7. Jag ställer mig aningen förundrad till vissa som kommenterar här, och än mer kritisk är jag till Littorin.

  Även om man skulle utgå från hans felaktiga antagande att unga hellre spelar TV-spel än att söka jobb, är jag beredd att argumentera för att det är bättre än en värld där folk måste kämpa för att få bli telefonförsäljare, vilket ingen tjänar på att någon är förutom den som äger telemarketingbolaget (och därmed inte behöver jobba).

  Vad är det som är så farligt med att vara lat, om det inte finns något att göra? Visst finns det mycket att göra, vilket även högern hävdar, ett populärt exempel är att städa våra gator. Men faktum kvarstår att jag kan städa varenda gata i hela landet utan att få en spänn för det, för jag har ingen anställning. Konsekvensen hade blivit att de som jobbar som gatustädare inte skulle "behövas", bli arbetslösa, behöva gå på soc etc...

  Inför medborgarlön så löser sig det mesta.

  SvaraRadera
 8. Jag håller verkligen med dig!

  Och jag är för medborgarlön också, men jag är tveksam till att det finns någon politiker som på allvar tror att det går att få med befolkningen på det. Det kan bli politiskt självmord att ens försöka.

  SvaraRadera
 9. Det är väl mer satanistiskt, om man nu skall försöka hålla sig till teologiska tankar, att ta pengar från staten än att ge från skatten till alla arbetare?

  Din "Odell står bakom satanismpolitik" är ren propaganda och inte verkighetsförankrad. Odells "Tobleronepolitik" är däremot verklighetsförankrad.

  SvaraRadera
 10. Läs igenom mitt inlägg ordentligt så får du se att jag har verklighetsförankrat mitt påstående på ett sätt som är lika relevant som med Sahlin och Tobleronen.

  I övrigt så talar vi om bibeln och teologi så vurmade de, precis som de rödgröna, för de fattiga och inte de rika, som regeringen gör.

  SvaraRadera
 11. Jag har läst igenom ditt inlägg. Jag tycker det är verklighetsfrånvarande och propaganda.

  Rent teologiskt är det sataniskt att stjäla från andra. Socialism och kommunism har inget med biblisk teologi att göra. Bibeln värnar de som arbetar, och ger dem rätt till sin lön. Det är alltså helt tvärtemot socialismen och kommunismen.

  Att hjälpa fattiga och att ta från arbetare är inte samma sak, det är helt skilda saker.

  SvaraRadera
 12. Stycket som låter så här syftade jag på:

  ""Odell står bakom satanismpolitik", syftande på den typ av satanism som propagera för den starkes rätt, som det anses vara i naturen, borde vara ett minst lika relevant uttalande."

  Det är den typ av "modern" satanism, som bland annat LaVey företrädde som snarast är en filosofi om att det är den starkes rätt som gäller, som i naturen.

  Något jag tycker den borgerliga politiken, som gjort livet hårdare för arbetslösa och sjuka, har många likheter med. Och Odell är som bekant minister och har mig veterligen bidragit till politiken ifråga.

  Bibeln värnar om de svaga. Det gör inte allianspolitiken.

  SvaraRadera
 13. Att ens tänka tanken på medborgarlön är ett bevis på att du inte är intelligent. Ungefär som alla andra vänsterflummare som inte kan (eller vill?) tänka realistiskt. Var ska pengarna komma ifrån? Tror ni att man kan trolla fram pengar? Västeuropas sociala "skyddsnät", och särskilt Sveriges, kommer inom 20 år totalkrascha. Man kan inte ge bort så mycket pengar utan att det till slut blir som i Grekland. Där har det inte producerats något och staten har tagit lån för att betala för människors inaktivitet.

  Att prata om att "det inte finns jobb att få" är en annan verklighetsfrånvänd kommentar. Samhället är inte skyldigt att ge någon ett jobb. Man är skyldig att skaffa ett jobb eller starta ett företag och göra nytta för samhället. Det finns alltid något att göra. Alltid! Socialbidrag förstör människors självkänsla, man mår mycket bättre om man tar ansvar för sitt liv och gör något. (Jag kan hålla med om att det borde bli mindre byråkratiskt att skapa företag.) De som tycker annorlunda tror inte på människors förmåga!

  SvaraRadera
 14. Jag är naturligtvis inte för att ha och behålla det om det inte fungerar. En av tankarna kring det som jag minns det är att mycket pengar tjänas in på att man inte behöver lägga pengar på all byråkrati kring vilka som ska ha hur mycket pengar då.
  Nivån på pengarna ska, om jag minns rätt, vara relativt låg men ändå så det är fullt möjligt att överleva på det.

  Tanken var väl dessutom att tillräckligt många vill jobba för att få mer pengar än vad man behöver till livets nödtorft.

  Som sagt så är jag inte säker på att det fungerar men som jag sa innan så kanske det kan vara värt att prova.

  Att det däremot alltid finns ngt att göra stämmer självfallet inte. Samhället är inte uppbyggt för att alla ska ha jobb. Tala om att inflationen och lönerna skulle rusa i höjden då.

  SvaraRadera