lördag 1 maj 2010

1 maj i Älmhult

Jag skrev tidigare idag om 1 maj - Välkommen!

Den var välkommen och det var trevligt att vara där och träffa människor och kul att konstatera att folk känner igen mig, till och med en av tidningarnas reportrar som definierade mig som "han med bloggen", en av få inom älmhultspolitiken.

Det kändes överhuvudtaget mer hoppfullt än jag tycker jag har känt det tidigare, och trots att det var kyligt och inte alls soligt och fint som förra året så blev det till sist rätt mycket människor.

Jämfört med hur det verkar ha varit i Grekland och Helsingborg var det naturligtvis och lyckligtvis oerhört lugnt i Älmhult där det hetaste var utfallen mot alliansen och den varma korven från IF Metall...

Någonstans kan man konstatera att 1 maj får väldigt mycket media, i synnerhet ett valår som det här, och oavsett vad man tycker om demonstrationer och tal, så är bara det faktumet något som gör det värt att behålla.

Talen i Älmhult, både de av sossarna och av Vänsterpartiets Lennart Värmby handlade om, som Smålandsposten säger, förändringar.

Förändringar är självfallet nödvändiga för att vrida skutan Sverige tillbaka till något som påminner om ett rättvist land sett till hur fördelningarna är gjorda mellan människorna som bor här.

Det lustigaste av all media är kristdemokraten Oscarssons uttalande vid ett tåg i Uppsala för familjen, där han påstår de visar att de värnar familjerna och sen hänvisar till att man ska rösta på alliansen för att få behålla vårdnadsbidraget.

Synd bara att man varit än mer rädd om familjerna och deras väl och ve om man tagit de pengarna och riktat mot familjer som faktiskt behövt ekonomisk hjälp och attackerat utförsäljningarna av skattefinansierad verksamhet, som riskerar påverka många barn ochf amiljer.

Det är knappast någon hemlighet att dålig ekonomi splittrar familjer. Men istället väljer de att skänka pengar även till de som inte alls är i något behov av dem...

1 maj i Älmhult i bilder (alla foton är mina och får användas fritt för de som talar om vem fotografen är och länkar tillbaka till detta inlägget)Media svd svd svd svd svd gp gp gp ab ab ab ab ab ab ab skd skd skd skd skd skd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds kb kb kb kb nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk  exp exp exp exp hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dag dag dag dag smp sds skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd  kvp kvp gt gt exp exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


6 kommentarer:

 1. Keep on walking...
  http://cattisb.wordpress.com/2010/05/01/och-sa-var-de-bara-tva/

  SvaraRadera
 2. Tack för fortsatt förtroende!! :)

  SvaraRadera
 3. Tack för trevliga bilder. Man kan med fog undra över vilka familjebildningar som duger när bibelhögerns husorgan Dagen skriver självsäkert och hurrar över http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=210971 .Vilka som duger och passar i det självvalt heliga sällskapet är väl ingen hemlighet numera.. ens politiskt. Och ND och SD hummar med.. Tänk vad märkliga sängkammarbekanta bibelhögern ständigt ligger med - men så är det ju med tvivelaktig politisk "intressegemenskap". . KD-anhängare kan ju alltid här skylla på att Gud kräver - (av andra-aldrig en själv). SD och ND får väl här harkla sig så gott dom kan- bland dom populära homofoba bibelcitaten eftersom dom inte ens går i kyrkan själva.

  SvaraRadera
 4. Var så god!

  Jag instämmer, de partierna borde inte ha något alls någonsin att säga varandra...

  SvaraRadera
 5. Men va tycker du om "demonstrationer och tal" då?
  Negativ inställning eller?

  SvaraRadera
 6. Jose: Denna gången i Älmhult tyckte jag det var bra.

  Men jag har vissa gånger tyckt det är märkligt när S varit vid makten både i landet och i kommunen jag bott och ändå har S tågat runt och demonstrerat, vilket fått det att kännas som om de gjort det mot sig själva.

  SvaraRadera