söndag 2 maj 2010

Diverse politiska funderingar

Apropå nya bra förslag och desperata påståenden, som jag skrev om tidigare...

Det är inte särskilt svårt att notera att alliansens nedläggning av Djurskyddsmyndigheten har inneburit en tydlig försämring.

Precis som sägs hos DN så är det en försämring att lämpa över det på jordbruksverket som ska stå både på djurens- och djurproducenternas sida. Det är naturligtvis nästintill en omöjlighet och nedläggningen är ett hänsyn gjort till de som valde att stödja allianspartierna för att få bort kontrollerna. Något jag anser att Eskil Erlandsson är en av de som ligger bakom.

Det förvånar mig lite att regeringens betyg är fortsatt högt, trots att de inte ligger bra till opinionsmässigt och jag vet inte riktigt om förklaringen som artikeln ger stämmer. Har ni några förslag på varför det kan vara så olika?

Alla ska få höjd skatt är naturligtvis något som få tycker om, men förhoppningsvis klarar S av att vara så pedagogiska att man också visar på vad man får för pengarna, eftersom det gång på gång visar sig att svenska gärna betalar hög skatt, bara de kan se att det finns bra sjukvård m m för pengarna.

I övrigt noterar jag att en moderat som inte hängt med skriver på Aftonbladets debattsida och frågar om hur S ska göra med rot-avdraget.

Hade han orkat googla så hade han sluppit skriva den debattartikeln. De vill utöka det att även gälla hyresrätter men välja att ta bort den den dagen vi är i en högkonjunktur.

Att argumentera för att behålla det utifrån att fler betalar skatt är horribelt för i så fall kan vi lika gärna börja belöna alla som på något sätt fuskar.

Då är det självfallet bättre att ge mer pengar till skatteverket för att utföra kontroller.

Jag noterar även att många vill rösta hemifrån. Frågan är om man vågar skapa ett sånt system, då få system tycks idiotsäkra? Är det ens värt mödan att chansa med att försöka göra ett sånt system?

Å andra sidan tycks bankerna ha bra system numera, för det är väldigt längesen jag hörde om någon som blev av med pengar via sin internetbank...

Mer media dn dn dn dn dn ab ab gp exp exp exp exp exp exp hd hd dag dag svd svd skd
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Det är stor skillnad med internetbanker. Fattas det pengar på ditt konto, lär du ringa till banken och skälla ut dem. Får ditt parti en röst mindre, lär du inte märka någon större skillnad (utom möjligtvis om du var den enda personen som röstade på just det partiet i din vallokal/valkrets, och du går in på val.se i efterhand och dubbelkollar).

    SvaraRadera
  2. Sant men går det att göra säkert så att andra inte kan komma in så borde det väl gå att göra en inloggning som är omöjlig för andra att komma in också?

    Eller låta de med e-legitimation få rösta över nätet?

    SvaraRadera