lördag 8 maj 2010

Förvirrade äldre män

Med några politiska inlägg tidigare idag, i form av Om inte upplysning fungerarSlagsmål mellan folkpartister? och Varför inte lyssna till experterna? så kvarstår några funderingar över dagens nyhetsrapportering.

Är moderaterna demokrater? Det finns det all anledning att fundera över när man läser Johnny Munkhammars inlägg i GP idag som han kallat för Sverige bör byta valsystem.

Jag gillar visserligen inte sd mer än Munkhammar gör, snarare mindre, men faktum kvarstår att det är mer demokratiskt med fler partier representerade än enbart två olika som exempelvis England och USA har det, eftersom det blir fler valmöjligheter och fler människor som blir representerade demokratiskt.

Jag personligen misstänker att det dessutom påverkar viljan att gå till valurnorna överhuvudtaget, eftersom det är lättare att hitta något att välja om det finns fler partier att välja på.

Göran Skytte skriver idag om Blågrön solidaritet och rödgrön själviskhet och nämner bland annat kopplingen mellan LO och S och hur de förstnämnda är en stor bidragsgivare till de sistnämnda.

Fast han är inte intresserad av att tala om att moderaterna inte alls talar om vilka som skänker pengar till dem. Det är inte utan att man undrar vilka bidragsgivare som är så kontroversiella att man är tyst om det?

Lustigast är dock att han redan nu försöker utnämna vinnaren av valet efter att ha varit i tv tillsammans med Reinfeldt i en marginaliserad tv-kanal. Det lär vara lång väg kvar att gå innan det är klart...

Och jag hoppas han har fel, för valfriheten ökar knappast, inte ens med de Apotek som skulle bli så mycket bättre, men som istället blev dyrare,  det vårdval som blev ett tvång eller skolor som läggs ner istället...

Det går att se på Greklandskrisen att Marknaden inte fungerar som det påstås och naturligtvis gör det inte det på andra ställen heller...

Mer media dn dn dn ab hd hd svd svd nsk
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. För att vare lite elak kan man ju säga att Grekland infört 6-timmars dag med full betalning, detta gamla v-krav. Så går det åt skogen för dem också!

    SvaraRadera
  2. Fast för Grekland har det alltid gått åt skogen...

    SvaraRadera