fredag 7 maj 2010

Oavsett vad man nu tycker om skattehöjningar som V:are...

Oavsett vad man nu tycker om skattehöjningarnas nivå som vänsterpartist så är det bara att krasst konstatera att man är det minsta partiet hos de Rödgröna och således blir de som får ge sig mest.

Så frågan är varför man behöver lägga möda på att tjafsa om det egentligen? Få ännu lägre väljarstöd? Det känns onödigt ett valår...

Jag skulle naturligtvis åkt till partikongressen när jag blev erbjuden istället för att sitta här och gnälla :)

Mer media svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Herr Nilsson7 maj 2010 22:14

  Så har det varit sedan Hilding Hagbergs dagar. Det är helt enkelt ett sätt att försöka markera sig så att de inte bara framstår som utfyllnad.
  Folkpartiet, centern och särskilt KD har samma problem.
  Det enda intressanta nu är MP som kan falla Mona S. i ryggen och göra upp med alliansen mot lämpligt utbyte av någon ministerpost.
  Mitt stalltipps är att MP sviker S för en ministerpost såvida inte SD kommer in.
  Då blir det ingen j*vla ordning på någonting som Hermansson sade.

  SvaraRadera
 2. Frågan är varför man markerar på ett sätt som man inte riktigt har utrymme nog att göra, utan göra så att man riskerar både väljarstöd och möjligheterna till att få ett ordentligt fungerande samarbete?

  SvaraRadera
 3. Frågan är varför de vill höja skatten när de VET att det kommer att ge staten MINDRE skatteinkomster...

  Möjliga orsaker till varför de vill sabotera landet:
  a) Ekonomisk inkompetens
  b) Mördande ideologisk dogma som ignorerar verkligheten
  c) De är kommunistiska subversionister
  d) De ser hellre att alla blir fattigare så länge som klyftan mellan rika och fattiga minskar
  e) De drivs av ren ondska

  Jag gissar på a,b,c,d och e.

  SvaraRadera
 4. Politik går ut på att både ge och ta. Men som det känns nu är det mest som om V får ge efter. Måste de grundideologiska värderingarna offras hos V på det politiska altaret scen?

  SvaraRadera
 5. Niklas Olovsson8 maj 2010 00:06

  Om man nu tycker på ett visst sätt så ska man väl ändå inte mörka detta för att få högre väljarstöd? Det skulle ju vara rena odemokratiska bedrägeriet? Det är ju just med krav på ännu högre skatter och ännu högre bidrag som Vänsterpartiet utmärker sig mest bland de rödgröna, så om de inte fortsätter kräva detta skulle de ju lika gärna kunna slå ihop sig med Socialdemokraterna?

  SvaraRadera
 6. Tttore - Det är knappast en naturlag att det blir mindre pengar till staten med den politiken

  Ulf - En bra fråga. Nej man ska inte offra allt men man måste också inse att man är minst och istället ska försöka driva några få frågor att få igenom, gärna de som känns som de absolut viktigaste frågorna.

  Niklas - Också en bra fråga. Givetvis tycker jag att man inte ska mörka sina åsikter men samtidigt måste man självfallet kunna samarbeta för det jag tycker är viktigast: Att få ett samarbete och en politik som både fungerar och som gör att alliansen inte vinner valet. Det måste vara viktigare än allt annat.

  SvaraRadera
 7. von Spektakel8 maj 2010 09:50

  Ja, jag tycker det är ärligt av vänsterpartiet att säga hur det ligger till och diskussioner hör till demokrati. Det låter ju på dig som om det vore mycket bättre att mörka allt detta INNAN valet för att sedan dra igång stora skattehöjarapparaten. Det låter inte speciellt ärligt eftersom folk då inte vet vad de röstat på. Dessutom är det väl inte rätt att mörka skattehöjningar för att det skulle vara impopulärt bland väljarna. Då har man ju missat vad demokrati går ut på. Fundersam....

  SvaraRadera
 8. von Spektakel - Du missar lite hur jag menar, vilket mycket möjligt är mitt eget fel som är otydlig.
  Nä jag tycker inte man ska mörka vad man vill, jag tycker att man ska fundera på vilka krav man för fram. Det är bättre att begära att få igenom några få hjärtefrågor som är riktigt viktiga som det minsta partiet.

  SvaraRadera
 9. Herr Nilsson8 maj 2010 11:39

  Men jag måste ge dem erkännandet att de säger vad de tänker och vill göra och inte anpassar sig till "rådande stämningar" för att sedan visa sitt rätta ansikte.

  SvaraRadera
 10. Problemet är ju bara att man också ska anpassa sig efter förutsättningarna, vilket jag inte riktigt tycker man gör.

  SvaraRadera