lördag 22 maj 2010

Moderaterna vill inte ta hand om konsekvenserna av sin politik

Jag skrev tidigare om Ökad kritik mot högern i sikte och syftade bland annat på hur de kritiseras från flera håll om hur orättvist reglerna slår mot de sjukskrivna.

En mycket märklig konsekvens av det hela blir att moderaterna propagerar för fortsatt närvaro i Afghanistan, med sämst löner jämfört med andra soldater och att de  hamnar i samma fälla som andra har gjort när de inte kunde anmäla sig direkt till arbetsförmedlingen från första sjukskrivna dagen, de får ingen ersättning.

Bildt och moderaterna skickar gärna dem på ett livsfarligt uppdrag som stora delar av landet befolkning inte vill ha.

Men att ge dem en chans att få ersättning för de skador staten indirekt åsamkat dem får de definitivt inte.

Och i ärlighetens namn ska de inte ha det heller, med gällande regelsystem. Det är knappast försäkringskassan som skapat reglerna, de är bara utförare av regeringens politik och beslut om vilka regler som ska gälla.

Det skulle inte förvåna mig ett dyft om resultatet blir att just soldater får specialregler, trots att det självfallet borde vara så att man knappast skulle behöva anmäla sig till arbetsförmedlingen som sjuk, i synnerhet inte när man är för sjuk för att ta sig dit inget vårdval hjälper...

Uppdaterat Sent om sider så börjar regeringen jobba för att förändra sina konstiga regler, men som jag såg att någon sa så är det svårt att lappa och laga något som inte bara saknar lite fel...

I övrigt är det illa att man inte räknade ut de här konsekvenserna, som andra varnade för, i förväg.

Mer media ab hd hd exp exp sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar