måndag 12 juli 2010

Väder och hälsa

Önskan från igår om att värmen ska försvinna lever kvar och frodas i all välmåga även idag.

Sambon gnäller om att det är värre idag, men riktigt så illa som igår tycker jag inte det är ändå...

Det är i vart fall mer än tillräckligt för att stanna inne och inte löpträna som var min plan från första början. Men två dagar på raken i så hög värme pallar jag inte med...

Fler dödsfall i värmen, skriver Aftonbladet. Det stämmer antagligen. Men mina erfarenheter, som inte är vetenskapligt uförda, utan mer ett konstaterande direkt från jobbet, och indirekt från de som är begravningsentrepenörer, är snarast att människor dör när det skifta väder snabbt, oavsett om det är från varmt till kallt eller kallt till varmt.

Det är ingen som förklarat varför, men med tanke på att jag och sambon båda konstaterat att man efter ett tag vänjer sig lite, oavsett vilken temperatur som råder, så är det antagligen svårt att hänga med för den som  redan är i dåligt skick.

Att jag inte bor i Målilla är jag glad för, men det är inte tillräckligt långt därifrån...

Jag förbannade tidigare idag att jag är så flygrädd som jag är så att jag inte kan åka till Island, som en annan värmehatare fick som rekommendation på SvD:s resesidor, men jag ser att de uppdaterat med en ny artikel där läsarna rekommenderar flera andra resemål, även en del norska ställen, samt svenska fjällen. Och dit går det, även om det är långt från södra Småland, att ta sig på andra sätt än med flyg...

 Just fjällen har jag alltid velat vandra i, men nu är det lite annat inplanerat så jag får skjuta på det tills ekonomin är ännu bättre och det inte redan är annat inbokat.

Just nu varnar smhi för åska och det har redan börjat mullra lite lätt, men som det kändes efter gårdagens korta, men starka, regn- och åskväder så undrar jag om det hjälper något? Igår blev det snarast kvavare än det var innan och inte alls något nämnvärt svalare tyvärr...

Jag noterar också av dagens skånska badtemperaturer, att där som här så är vattnet i insjöarna så varma att man knappast blir svalare... Därför går jag och gör sambon sällskap i skuggan under våra träd, efter att ha varit i källaren ett tag på förmiddagen. De två enda ställena man står ut att leva i idag...

Vilket gör mig trött att tänka på politiska möten som blir vad jag ska roa mig med ikväll...

Mer media ab ab svd svd dn sds exp hd skd dag gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Tips om resmål: kom hit till Texas. Vi hade bara 35 grader igår. Just no (kl 21 lokal tid) är det 31 grader och i morgon ska det bli 36.
    Men kom hit i augusti, då brukar det vara lite varmare, räkna med runt 40 grader, och kanske 45 grader om man räknar in luftfuktigheten.
    På torsdag åker jag hem till Sverige i två veckor, ska bli skönt med lite svalka, om ni nu har runt 30 grader, har vi inte legat under de senaste veckorna. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag vill aldrig åka dit någonsin! :) Delstaten i USA som verkar passa mig bäst är Alaska...

    SvaraRadera