torsdag 21 oktober 2010

Ett obehagligt scenario

Efter att jag läste Gellert Tamas utmärkta bok "Lasermannen" för några år sen, som analyserade inte bara personen som var lasermannen, utan även bakgrunden till varför han kom fram när han gjorde, så konstaterade jag att det finns grogrund för en liknande person att begå samma typ av brott, att skjuta invandrare just bara för att de var invandrare.

Med tanke på alla de skott som skjuts mot invandrare i Malmö under den senaste tiden så är frågan om inte mina farhågor har blivit besannade? Jag är i vart fall rädd för det och det gör mig direkt olycklig.

Grogrunden finns där helt klart, med tanke på sd:s framgångar i senaste valet, vilket tyvärr, precis som när Ny Demokrati kom fram för snart 20 år sen, har förändrat diskussionssättet mot invandring att mer och mer likna hets och skrik med överdrivna argument mot vilka alla invandrare är, eller inte är... Det är samma upphettade samhällsklimat nu som då.

Frågan är inte bara hur man ska få stopp på skytten och den allt mer rabiata hetsen mot invandrare.

Frågan är också hur man ska bli av med sd och komma tillrätta med acceptansen om hets mot invandrare. Om Lasermannen då hittade acceptans för sitt handlande från Ny Demokrati och värderingarna många med dem sa sig stödja, så finns det tyvärr en allt för god grund att hitta samma "argument" även denna gången.

Mer media svd svd svd svd sds sds sds dn dn gp skd skd skd skd skd skd skd skd skd ab hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. I alla samhällen som upplever sig vara ockuperade, uppträder förr eller senare en motståndsrörelse. Hängivna människor som, trots att deras regering förordar passivitet, tar saken i egna händer.
  Det är ingen tillfälighet att Malmö nu får uppleva detsamma. Malmö har under lång tid fått erfara att staden invaderats av olika gangstergäng, oftast av utländsk härkomst, som terroriserat vanliga malmöbor med rån; skottlossning mot bilar och bussar; bränder och upplopp i invandrartäta områden. Särskilt utsatta har ungdomar varit. Nu har uppenbarligen någon fått nog, och börjat ett enmanskrig mot dem som upplevs som fienden. Det är allvarligt och ett tecken på att samhället är i obalans.
  Om och när polisen tar fast gärningsmannen avlägsnar man symptomet, och med detta låter man sig sannolikt nöja, orsaken till problemet vill ingen ta i.

  SvaraRadera
 2. Grogrunden till mycket våld är den psykreform som gjorde att våra institutionen lades ned. Psyksjuka kastades ut och skulle klara sig själva. Marken där dessa instutioner låg såldes ut till storbyggarna som byggde dyra bostadsrätter. Så vilka var det som gjorde allt detta? Knappast SD som varken har eller hade någon makt.
  /Bo

  SvaraRadera
 3. Max - Du tycker inte du har lite ensidig syn på det hela? Det är ju ett demokratiskt samhälle vi lever i och lösningen kan knappast vara att skjuta

  Bo - Jag har för mig att det visats att just det inte har ökat våldet mot andra i någon högre grad.

  SvaraRadera
 4. Helt klart ränner det omkring en massa galningar på våra gator. När till och med domare och åklagare måste gömma sig och ha livvakter har det för länge sedan gått för långt.
  Faktum är att Malmöbor är så in i helvete trötta på allt skit som händer.
  Vi har ett hårt klimat.

  vänligen, Eva-Marie

  SvaraRadera
 5. Det hårda klimatet kände jag av redan 2003 och är glad att jag flyttade därifrån.

  SvaraRadera
 6. De gängse tyckarna i stortidningarna kommer dragande med samma förutsägbara hokus-pokus som alltid.
  De tror att öppen debatt och belysning av sociala problem föder prickskyttar.
  Jag skulle vilja säga att det är precis tvärtom.
  Den svenska konsensus-tystnaden skapar inte bara enskilda dårar, den skapar ett samhälle som när man minst anar den kan stå inför inbördeskrigsliknande tillstånd.
  Det vore den verkligen tragedin.

  SvaraRadera