fredag 22 oktober 2010

Organdonationer räddar liv

(Här fanns en lång text om organdonationer som jag av misstag lyckades radera och som inte finns cachad hos google :( )

6 kommentarer:

 1. Expressen hade inte förstått vad det handlar om. Kristenheten är inte mot organdonation, om det är en personlig gåva från donatorn. Men här handlar det om att hålla döende människor vid liv tills det rätta tillfället dyker upp. Expressens ledare säger "någon dag". Jag ser något annat. Här är mina kommentarer på Expressens artikel. De passar lika bra här:


  (1) ”Någon måste i allmänhet dö för att man själv ska kunna leva”. Tänk ”Jag måste dö för att någon annan ska kunna leva” så blir problemet mer begripligt.
  Problemet först och främst är att folk inte vill donera sina organ. Sverige är sämst på det. Socialstyrelsen säger att 85% är villiga till det när de blir tillfrågade men har inte uppgivit det officiellt så att anhöriga säger nej eftersom de inte vet vad den döendes vilja är. Försök få ordning på det först.
  (2) Ingen av de tre Abrahamitiska religionerna har något emot organdonation, så försök inte. Att hålla liv i en döende för att använda honom som donator är däremot som taget från någon skräckfilm, men tydligen är tanken här nu. Ingenting förvånar mig längre.
  Johannes pratar om ”någon dag”. Jaså, garanterar han det? Varför inte två dagar, en vecka, en månad. Frankensteinara klarar nog av det och medicinska kunskaperna ökar, som sagt.
  Rätt som det är har vi en stor sal på varje sjukhus, med halvledande kroppar uppkopplade till diverse maskiner som väntar på att göra en ”insats för mänskligheten”. Jag har för mig att jag har sett en sci-fi film på temat.
  (3) Men detta är inget annat än en del av den pågående kampanjen mot Göran Hägglund och mot de sista resterna av kristen civilisation i vårt land. Om man brydde sig så mycket om människoliv skulle man starta en kampanj mot den fria abortlagstiftningen som kostar ca 38.000 ofödda barn livet varje år, 1 av 4 graviditeter, sedan 70-talet sammanlagt över 1 miljon. Men den snedvridna moralen som socialister och liberaler rör sig med klarar av detta, utan några som helst samvetskval.
  Läkarnas ”instinkter” är inte alltid så livsbejakande. Det är läkare som står för aborterna och det är läkare som leker med aborterade människofoster inom stamcellsforskningen.

  SvaraRadera
 2. Med risk för att bli tjatig upprepar jag att religionen inte är till något hinder för organdonation:

  http://www.svenskakyrkan.se/tcrot/press/debattartiklar/sv/04_Ingethinderf%C3%B6rorgan.htm

  /Karin

  SvaraRadera
 3. Karin - Det är svenska kyrkans officiella åsikt. Det finns fler andra åsikter av människor som är kristet troende både inom och utom svenska kyrkan.

  SvaraRadera
 4. Kd kommer att åka ut med turbo till nästa val.
  Och förhoppningsvis så försvinner även kristianism då i Sverige för gott i samma veva.
  Det kommer att bli en framtida glädjeseger då 2010!

  KD är flummiga fundamentalister som är äckliga utvecklingsbromsar som återspeglar allmogetiden.USCH! Men ni som skriver här har ju samma sjuka värderingar och åsikter som KD,Ja till livet,Livets ord och övriga slemmiga kristussekter. Dessa sekter skall förbjudas i Sverige,för dom är tyranniska bromsklossar!

  SvaraRadera
 5. Glädjesegern kommer givetvis att ske 2014,då närsta val sker.Alltså när KD åker ut ur politiken för gott då. Men KD skall också tappa riksdagsmandat alleredan nu 2010,då blir det ännu bättre.

  Ursäkta årtalsfelet som jag skrev i mitt tidigare inlägg ovan,där jag skrev 2010 istället för 2014 som det skall vara.

  SvaraRadera
 6. Jag instämmer i att jag hoppas att de åker ur vid nästa val och att de inte får så mycket stödröster.

  SvaraRadera