lördag 23 oktober 2010

Rätten till abort borde vara en självklarhet

Jag skrev för några dagar sen om En positiv vinkling på sex, och nämnde bland annat RFSU och deras påverkan av att sänka mödradödligheten i världen och även om hur kristdemokraterna tvekar om organdonationer som kan rädda liv, trots att man i diskussionen om aborter hela tiden talar om vikten av att rädda liv, men ofta bevisar att man struntar i kvinnans liv...

Idag skriver förbundsordföranden för Vårdförbundet och RFSU:s generalsekreterare i svenskan om hur viktigt det är att man inte får tillåtelse till undantag för att vara med vid aborter om man är sköterska eller läkare, för att ge patienten rätt till den vård som patienten behöver och vill ha.

Bortsett från att tillåtelse av ett undantag kan skapa tillåtelse för ännu fler undantag, så dog 358 000 kvinnor vid förlossningar, graviditeter och osäkra aborter förra året. Frågan är varför man inte är intresserad av deras liv och deras övriga barns liv och hur de påverkas av det, från abortkritiskt håll?

Rätten av bestämma över sin kropp, även för gravid kvinnor, ska vara absolut och inte kunna förhandlas bort.

Mer media svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. "... för att ge patienten rätt till den vård ..."

    Det finns många aborter som utförs trots att det saknas medicinska skäl. I de fallen finns det egentligen ingen sjukvård att ha rätt till.

    Lars Åkesson

    SvaraRadera
  2. Om det är någon kvinna som anser sig inte vilja föda barnet så är det skäl nog till medicinska skäl.

    SvaraRadera