söndag 17 oktober 2010

Ett steg framåt för alliansminsister

Jag ska villigt erkänna att jag blev glatt överraskad när jag läser om hur alliansminister vill ha vård och skola för papperslösa och deras barn.

Det var helt oväntat och inget jag alls hade förväntat mig av integrationsminster Ullenhag, som faktiskt agerar som en socialliberal ska agera. Nu trodde jag visserligen att den typen av folkpartister var utdöda, men förhoppningsvis kan jag haft fel i det...

Oavsett vad man tycker om invandring och oavsett vad man röstar på så bör man ha en sak klar för sig. Barnen som är papperslösa är aldrig i den situationen de är av egen kraft, utan är där för att vuxna människor har gjort val åt dem.

Att ge dem, utan att polisen på något sätt utnyttjar dem för att komma åt vuxna människor som är här utan uppehållstillstånd, möjlighet inte bara till sjukvård, utan även till skolgång är och ska vara en självklarhet.

Annars sänker vi oss till en nivå där vi annars glatt kritiserar andra länder som inte bryr sig om barnens rättigheter.

Mer media sds dag kb hd expInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Är inte en papperslös flykting samma sak som en illegal invandrare? Potentiella krigsförbrytare och andra brottslingar?

  SvaraRadera
 2. "Att ge dem, utan att polisen på något sätt utnyttjar dem för att komma åt vuxna människor som är här utan uppehållstillstånd, möjlighet inte bara till sjukvård, utan även till skolgång är och ska vara en självklarhet."

  Är samma princip lika självklar även för kriminella svenskar som rymmer från fängelser och ungdomsanstalter och sedan håller sig undan lagen? Om de söker sjukvård, utbildning eller bidrag så finns det ju en risk att "polisen på något sätt utnyttjar" dessa institutioner för att komma åt rymlingarna.

  SvaraRadera
 3. Elton - Jag tycker att illegal invandrare är ett hån och det går inte att dra alla över en och samma kam, naturligtvis är inte alla kriminella eller krigsförbrytare.

  SvaraRadera
 4. Olle - Jag tycker att även de har rätt till vård och framförallt att deras barn har rätt till vård och skolgång.

  SvaraRadera
 5. Helt rätt - Alltid rött. I denna fråga i alla fall ;)
  Ullenhag är en socialliberal som suttit instängd som tjänsteman/partisekr för att expediera partiledningens direktiv.
  Som minister kan han ha chansen att leva ut sin socialliberalism friare.
  Hoppas jag i alla fall!!!

  Sjukvård för alla som befinner sig i Sverige bör vara en självklarhet. På lika villkor.

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det fortfarande finns socialliberaler kvar. Det känns knappt så med Björklund som partiledare i en alliansregering som inte känns socialliberal alls...

  SvaraRadera