lördag 23 oktober 2010

Fel minister till Malmö

För ett par dagar sen så skrev jag inlägget Ett obehagligt scenario, om skytten som skjuter oprovocerat på människor med invandrarbakgrund i Malmö.

Nu är det visserligen svårt att veta om exakt alla skott är från samma dåre eller samma vapen.

Det som är jämförbart med lasermannen i början på 90-talet är att det handlar om människor som inte är kriminella, utan vanliga.

Även om det är svårt att tro för vissa, med tanke på hur sd:s retorik fått allt för hårt fäste hos många, så är de flesta invandrare med bred majoritet skötsamma.

Lasermannen sköt enbart människor som var skötsamma, hade jobb eller studerade, vilket i sig visar på hur absurt orimligt den typen av gärning är ens på idéstadiet. Man löper mycket större risk att träffa en skötsam individ än tvärtom.

Det samma går att säga om all kritik som många, även de som inte alls tillhör sd-gänget, vräker ut mot alla invandrare som en enda gemensam grupp. Även om det finns idioter där, som bland alla grupper, så drar ni ner alla som inte gör annat än sköter sig.

Skulden finns att finna på många håll, men självfallet så är det lättare att enbart klanka ner på sd.

Men den finns hos många andra också som mer eller mindre medvetet väljer att anamma samma ensidiga och förklenande syn på en enda grupp, utan att direkt vara sd-väljare.

Det finns många märkligheter med den typen av diskussion. Men en av de i mina ögon märkligare är att gruppen män är mer kriminell än gruppen invandrare, där män står för ca 85% av all kriminalitet och det är oftast alkohol och/eller missbruk inblandat.

Konstigt nog så är oddsen små att någon idiot skulle ut och skjuta bland gruppen män, eller berusade, trots att man har större möjlighet att träffa på en icke-skötsam individ än när man siktar på invandrare.

Poängen är att man naturligtvis inte ska hänga ut grupper av människor när det handlar om grupper där de flesta faktiskt sköter sig. Det finns inte många grupper som går att hänga ut på det sättet överhuvudtaget, inte ens gruppen berusade män, där de flesta också sköter sig.

Mest av allt så hoppas jag att polisen hittar den skyldige omgående.

Men det är klart, det märks hur lite på allvar regeringen tar händelsen när man väljer att skicka integrationsministern istället för justitieministern och det visar hur lite man egentligen bryr sig om problemet att oskyldiga människor skjuts ner medvetet.

Mer media svd svd svd svd svd svd svd sds sds dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd kvp ab hd hd hd hd hd hd exp exp sds sds sds kb kb kb dag ab ab nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar