måndag 18 oktober 2010

Ta ansvar inför era väljare

Från gårdagens längre inlägg Varför krig?, om Afghanistan och Sveriges insats där, till ett något kortare idag...

Sverigedemokraterna tycks redan få kalla fötter inför vad de lovat innan valet, och verkar tveka om de verkligen vill fälla regeringen, trots att de inför valet lovade nedrustning och hellre hade humanitärt bistånd till området.

Precis som jag hävdat innan så är sd inget alternativ för missnöjesröstande unga arga män, utan ett parti bland alla andra, om än med ett mer förhatligt grundbudskap än alla andra partier ihop...

Lösningen för regeringen är dock, tyvärr, en uppgörelse med S som trots motstånd hos sina medlemmar och väljare är mer positiva till insatsen än de borde vara.

Det är, som Aftonbladets ledarsida skriver, Ett krig som måste sluta, eftersom USA och EU är på väg att dra sig därifrån. Istället bör FN ta huvudansvaret, vilket gör att Sverige hade kunnat ta ett bra ansvar i fredsprocessen, istället för i krigsprocessen.

Precis som igår så undrar jag varför förespråkarna av militära svenska insatser i Afghanistan inte höjer rösten för Kongos våldtagna och sexterroriserade kvinnor?

Mer media svd svd svd svd dn dag exp dn smp skd skd dag nsk sds kb ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar