söndag 17 oktober 2010

Ett Sverige i förändring

En mycket intressant ledartext av Helle Klein finns publicerad hos Aftonbladet idag i Därför närmar vi oss korruption.

Tvärtemot vad myterna om både moderaterna och privatiseringarna tidigare har sagt så kommer det som en konsekvens just av privatiseringarna av tidigare samhällsägda verksamheter, där ett litet fåtal får köpa luckrativa verksamheter oerhört billigt, för att snabbt göra en stor vinst.

Jag har tidigare skrivit om Den moderata bananrepubliken och hur det är Lätt att bli miljonär på skattepengar, och det visar sig vara lättare än jag trodde och att man många gånger inte alls tycks intresserad av att hålla igen med utgifterna för skattepengar.

Lägg till det Fula fallskärmar för politiker, där en Vänsterpartist medvetet väljer att inte utnyttja den och istället gå tillbaka till sitt jobb på ett gruppboende och hur upphandlingar av byggande av fängelser inte sköts ordentligt och snart så är vi inte längre landet med minst korruption i världen, utan ett land med ännu mer politikerförakt och stora missnöjespartier...

Lösningen är naturligtvis att inte sälja ut så mycket, eftersom det är lättare att behålla insynen i verksamheterna det gäller och kanske framförallt att skapa möjligheter att bestraffa de som bryter mot de regler som finns.

Uppdaterat En text från en skribent hos tankesmedjan Captus, som talar om Risker med offentligt ägande tycks totalt har missat hur mycket mer risker det tycks att vara med privatägande utan insyn för väljarna och skattebetalarn...

Mer media svd dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar