torsdag 25 februari 2010

Är det inte dags att ifrågasätta EU hårdare?

Jag är inte förvånad över att Birgitta Ohlsson lobbar mot EU-tvång, eftersom det i slutändan riskerar bli så att hennes egen tjänst som hennes egen blir omöjlig att behålla.

I grund och botten så tycker jag snarast att det igen visar att EU är en för stor koloss vars garn vi trasslat oss för djupt in i. Självfallet måste kvinnor få lösa sin föräldraledighet på det sättet som passar dem bäst. Även om många män tycks vara dinosaurier, eller barn, så finns det tillräckligt många som påverkas av de väljer att låta sina barns mammor göra karriär.

Inte bara kvinnor kan, utan även män kan vara bra föräldrar den första tiden i barnens liv. Jag hade mer än gärna varit hemma med mina barn från första början om jag haft eller kommer att få anledning till det.

Mer media ab ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Jag har också funderat på det; om Ohlsson har ett egetsyfte i frågan. Samt att det är lite knasigt när någon utan barn (hon är gravid- men har trots allt inget egen barn. Ännu) ska bestämma över andra. Kanske Ohlsson mognar något i sitt resonemang, eller ändrar uppfattning, då hon får egna barn?

  //Magda (som också bloggat om ämnet idag)

  SvaraRadera
 2. Det var ett konstigt resonemang också, att man inte ska få bestämma om man inte är i samma situation som de man bestämmer över. Alltså får ingen av våra politiker bestämma över någonting som de inte är eller jobbar med själva, eller i vart fall har gjort.

  SvaraRadera
 3. Förjävligt att ungjävlarna ska tvingas umgås med sina mammor. Jag menar, vem skulle vilja umgås med Birgitta Ohlsson i sex veckor?

  SvaraRadera
 4. Haha, nu tycker jag att det viktigaste att de får tillgång till två föräldrar

  SvaraRadera