tisdag 23 februari 2010

Arbetslinjen sviks av högern

Slå på de som redan ligger ner så kritiserar jag prioriteringen att sänka skatterna vilket drabbar de som behöver hjälp.

Gravida är inte nödvändigtvis ekonomiskt sett behövande, men som gravid behöver du onekligen hjälp från sjukvården för att slippa riskera mer lidande än nödvändigt, för både barn och mor, och kanske för att orka jobba lite längre än du annars behöver göra.

Till Växjö sjukhus vill man locka kvinnor att föda, men samtidigt så tar man bort akupunkturen till gravida med motiveringen att man ska satsa på amningshjälp istället.

Naturligtvis ska man inte överhuvudtaget behöva ställa de här två sakerna mot varandra, utan istället skulle det vara självklart att även här från högerns sida gå på arbetslinjen... Men det är som vanligt, så fort det kostar pengar istället för att tvinga folk som inte kan jobba, då sviks arbetslinjen så fort det går. Det är ju viktigare med sänkta skatter för de som redan har, vilket skickar fler till kronofogden.

Rödgrön politik höjd i dunkel påstår en skribent. Jag tycker att högerns politik är betydligt mer höjd i dunkel...

Uppdaterat Läser om hur det inte är generöst att skicka unga till livslångt utanförskap och vem kan säga något emot det? Frågan är bara varför man inte satsar mer pengar på faktisk rehabilitering för att få folk att kunna jobba igen och varför man inte tvingar arbetsgivarna att förändra förutsättningarna för de sjukskrivna? Dessutom tycks många komma tillbaka till försäkringskassan vilket får en att undra vad kostnaderna är för denna rundgången?

Mer media svd sds sds ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar