söndag 21 februari 2010

Utförsäljningar - inte för ditt bästa

Jag är definitivt ingen vän av utförsäljningar av diverse verksamheter till privata intressenter, vars enda intresse är att tjäna pengar, framför att ha en fungerande verksamhet till gemene mans fromma.

Ett av problemen är att det är svårt att få insyn i privat verksamhet, jämfört med skattefinansierad verksamhet, trots att det betalas med skattepengar vissa gånger.

Ett märkligt exempel är hur ett privat företag kan utestänga någon från ett badhus, trots att man överhuvudtaget inte behöver vara medlem hos företaget för att få utnyttja det före detta kommunala badet och någonstans tas ifrån den enskilde medborgaren att, med så diffusa skäl så att man tänker på en viss Josef K, få använda sin rättighet att få kritisera hur de kommunala och skattefinansierade anläggningarna sköts.

En liknande berättelse är den om telefonbolagen som gärna säljer oss produkter, men sällan eller aldrig vill hjälpa oss ordentligt när det inte fungerar som det ska och att döma av kundtjänsts hemliga listor så är det knappast i deras intressesfär att hjälpa oss, om det är ett problem som tar för lång tid.

Uppenbart är det så att det inte hjälper, som ibland påstås, att slå där det gör som ondast, mot plånboken. Bor man inte i en större stad så är möjligheterna att välja ett annat badhus rätt begränsade, om det är just simma och bada man vill.

Mer media dn dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Utförsäljning = för politiker0n1a egen fick.

    Det är ju uppenbart att politiker inte representerar folket.

    SvaraRadera