onsdag 24 februari 2010

Motionsspåren i Älmhults kommun

Jag läser om några medborgarförslag angående motionsspåren i Älmhults kommun, dels där man ska byta ut underlaget på det i Klöxhult och dels ett förslag om att tända ljusen tidigt på morgnarna.

Det sistnämnda förslaget är en klar och tydlig nackdel vintertid eftersom det varit problem med att många människor, inte minst hundägare, väljer att gå i preparerade skidspår, trots att det finns regler som säger att det inte är tillåtet.

Det enda som verkat stoppa det så här långt är mycket snö, för den senaste tiden, när det är minst sagt svårt att ta sig fram utan skidor, så har problemet tyckts minska för att i princip försvinna.

Det andra förslaget, om att byta underlaget, vill jag minnas var ett löfte till orienteringsklubben för att de skulle fortsätta ta hand om skötseln av spåret.

Nu valde de att säga upp det, eftersom de ansåg att kommunen bröt avtalet när de inte uppfyllde löftet om lämpligt underlag, som hade gjort det mer tillgängligt för fler kommuninvånare och som minskat skaderisken för de som ändå väljer att motionera i motionsspåret i Klöxhult.

Om jag inte minns fel så fick orienteringsklubben 10 000 kronor för att sköta den. Frågan är hur mycket mer det kostar kommunens skattebetalare nu när kommunen får ta över skötseln själv helt och hållet? Billigare lär det inte bli.

Vänsterpartiet stödjer definitivt inte den här hanteringen och kommer att driva på om förändring vid ett skifte i ledningen på kommunen.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar