torsdag 8 juli 2010

Aftonbladet "outar" vanligt folk men inte ministrar...

Igår skrev jag Tråkigt för Littorins anhöriga, och tyckte uppriktigt synd om dem, om än inte om Littorin själv.

Men när det mer och mer rullas upp att det hela snarare tycks handla om vad Littorin själv gjort och att en för svår fråga från Aftonbladet får honom att löpa amok och välja att hoppa av politiken, trots att han är en av landets absolut högsta politiker, så börjar man undra.

Frågan är om det inte verkligen är synd om Littorin själv nu? Något verkar det helt klart ha varit som han har gjort, som han inte vill kännas vid...

Spekulationerna pågår för fullt i bloggar och på diverse nätforum och jag har ingen möjlighet att alls bedöma sanningshalten i något påstående.

Däremot funderar jag rätt mycket över Aftonbladets resonemang, som väljer att inte gå ut med nyheten för att Littorin nu är en icke-offentlig person.

I grund och botten tycker jag det är oerhört negativt att gå ut med brottsmisstankar mot någon som inte är en offentlig person.

Men Littorin var offentlig och välbetald politiker när han begick brottet och Aftonbladet har flera gånger gått ut med identiteten på misstänkta brottslingar innan de är dömda, även om det är för allmänheten totalt anonyma personer.

Ett exempel är den misstänkte mördaren som bara för några dagar sen friades för åtalet om mord på sin sambo i Falu tingsrätt, men dömdes för brott mot griftefriden, vars straff han redan suttit av under häktningen och vars namn varit känt sen länge.

Jag ser ingen som helst anledning att vara tyst denna gången, när man väljer att hänga ut människor som inte är dömda.

Nu upplever jag inte Aftonbladet på något sätt som att vara den tidning som är värst med att hänga ut ickedömda och okända människor, utan snarare är Expressen värre. Men det är ett absolut oskick att riskera att hänga ut människor för tid och evighet som dömda i allmänhetens ögon, även om de sen visar sig vara oskyldiga i lagens mening.

Nåväl, i slutändan så har det nya bunkergänget splittrats och med tanke på hur mycket skit som har regnat under mandatperioden på moderaterna så är det en skandal i sig att det i så liten grad tycks påverka opinionssiffrorna.

Så hade det aldrig sett ut om det gällt de rödgröna... I synnerhet inte när det handlar om en minister som istället för att skydda barnen tycks gömma sig bakom dem.

Uppdaterat Aftonbladet hävdar så här dagen efter att Reinfeldt måste berätta vad han vet, och att det är misstänkt att det gick så snabbt att godkänna Littorins avgång. Det är sant. Samtidigt så måste Aftonbladet sköta sin bevakning och berätta vad de vet.

Mer media ab svd svd svd svd dn dn dn gp skd re dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar: