måndag 5 juli 2010

Vad skönt att någon står upp för vettiga värden!

Sd:s partiledare lyfter igen fram de påstått höga invandringssiffrorna, på 100 000 personer, från förra året. Samtidigt så talar man inte om att 40 000 flyttar härifrån och att många av de 60 000 som blir över kommer lite oväntat från länder som man inte alls förknippar med invandring, som de nordiska länderna.

Därför är det skönt att se hur en känd svensk biskop säger ifrån mot sd:s politik! Det behövs definitivt fler som gör det, även från svenska kyrkans sida.

Rekommenderad läsning är också Alfonsos blogg: Vad är det för fel på en sjubladig blåsippa?

Mer media svd sds dag dag hd dn ek gd db lt


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

  1. Ja, det är intressant hur man kan använda siffror och statistik för att förleda folk att tro på det man vill.

    Det ser vi inte minst i olika beräkningar som visar att invandring leder till 7 miljarder i ökad export och till och med att invandring egentligen är en vinstaffär. I alla dessa undersökningar räknar man även in dessa rena arbetskraftsinvandrare som inte går på bidrag.

    Personligen tycker jag att debatten mer borde handla om realiteten. Vad ser vi just nu och hur påverkar det oss. En simpel fråga är varför man fortsätter att ta in människor när det inte finns jobb till dem samtidigt som nästan en halv miljon människor som redan bor här går arbetslösa. Jag har förstått att det handlar om "medmänsklighet"för varje diskussion hamnar förr eller senare i frågan om kritikerns personliga egenskaper.

    Varför inte vara ärlig? Det är bara att säga att man står för att sänka välfärden för dem som redan bor här för att vara medmänsklig.

    /Varg i Veum

    SvaraRadera
  2. Ska man få en samlad summa vad invandringens kostnad är så måste man självfallet räkna in alla invandrare, även de som inte går på bidrag. Det gör aldrig sd i sina siffror.

    Vem säger att de pengarna gått just till välfärd? Varför inte någon av de andra pengarna, som exempelvis gått till skattesänkningar?

    SvaraRadera
  3. Jaha, det är ju rätt typiskt att en socialistanstruken bloggare tycker det är "skönt" att en biskop försöker avbryta ett politiskt möte för att han liksom inte tycker att man tycker som han tycker att man skall tycka. Men sådana är ni, hela rödinggänget, ingen som helst respekt för demokratiska värden. Man vill bara kräkas, fy för den lede!/m*h

    SvaraRadera
  4. m*h - Biskopen ifråga är ingen röding, han gick ut för några dagar sen med att han var kristdemokrat.

    SvaraRadera