torsdag 26 augusti 2010

Allianspolitiken är avslöjad

Oavsett vad allianspartierna försöker säga, så är det rätt avslöjande när man börjar läsa om vinnarna av allianspolitiken och att man igen kan konstatera att det är inte de arbetslösa och inte de sjuka, trots att Borg Borg pratar om att gynna låginkomsttagarna.

De rödgröna kallar deras valmanifest för arrogant och Östros kallar det för kallt och hårt, vilket verkligen stämmer. Vad vill man ha, barn som får bra omsorg eller sänkta skatter?

Deras valmanifest tycks inte innehålla några mängder av nyheter och jobbfrågan tycks de försöka lösa på samma sätt som tidigare: Inte alls.

Jag menar jobbskatteavdraget... Det har de redan kört en gång och oavsett om de förändrar siffrorna i det avdraget så är det konstaterat att det inte ger fler jobb. Det ger möjligen mer sparade pengar för de som har jobb. Och inga mer pengar för de som inte kan jobba...

Hade man på allvar velat gynna låginkomsttagarna så hade man självfallet höjt grundavdraget framför att gynna de som redan har en inkomst....

De pratar dock om lärlingssystem... tänk om de inte skurit ner så mycket på riktade utbildningar som de gjorde direkt efter vinsten vid förra valet, så hade människor inför krisen som kom kunnat utbilda sig vettigt. Men istället var det enbart jobb som gällde, som om alla människor ens då, eller för evigt, skulle kunna få jobb utan utbildning.

Själv försökte jag, med erfarenhet av kyrkvaktmästeri, få gå en utbildning via AMI (tror jag det var?) i Malmö, som innebar lång pendling, som fastighetsskötare. Det hade definitivt fått mig i jobb tidigare eftersom det inte är vad jag är bäst på, men som det definitivt hade gått att ha nytta av i den typen av jobb jag sökte då.

Men det var precis efter moderaterna satt igång och den lades ner och själv fick jag gå arbetslös ett tag till... Men man kanske ska säga det var på tiden åt deras nya satsning på just utbildningar?

Jag noterar att Dagen försöker göra en rubrik av att alliansen vill höja alkoholskatten och att IOGT hyllar det. Synd bara att de hyllar de rödgröna ännu mer som vill höja det än mer...

Själv är jag visserligen medlem i IOGT och i princip för en höjning. Men med tanke på de öppna gränserna och stora införselkvoterna av idag så behövs något radikalt göra åt det inflödet också...

I övrigt så är det intressant att läsa hur en avhoppad moderat före detta polis uttrycker sig i Aftonbladet:

Jakten på ett fåtal fuskare används som rättfärdigande för att försämra för hederliga människor som drabbats svårt av sjukdom. Det är inte rätt.
När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig.

Tydligen verkar många tycka det är okej att trycka ner de som behöver hjälp...

Mer media ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag dag exp exp exp exp gp gp gp gp kb kb kb hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Socialismen har dödat många oskyldiga människor genom historien.
  Jag skulle med glädje köra upp den röda fanan i ditt socialist-röv och samtidigt be dig sjunga nationalen!

  Socialdemokraterna är ett parti som stiftar egna lagar för att "legalisera" statliga övergrepp och plundring av befolkningen!

  Gör mej en tjänst, emigrera till Nordkorea och ta värvning som Kim Jong Ils privata fluffer!

  SvaraRadera
 2. Att öka grundavdraget är inte så smart då det skulle minska kommunernas inkomster. Alliansens avdrag betalas av staten.

  SvaraRadera
 3. Anonym 1 - Så du försöker tala mot den "våldsamma" socialismen med att hota med våld mot mig? Det finns nog fler saker som är våldsamma med andra ord... Vilken "ism" du än pratar om så har den dödat för många oskyldiga, även kapitalismen och liberalismen.

  Anonym 2 - Det går att, om man tycker det behövs, öka statsbidragen för att kompensera det.

  SvaraRadera