söndag 22 augusti 2010

En fortsatt färd mot otrygghet med borgerlig politik

Naturligtvis är det illa att alliansen hastigt och inte fullt så lustigt har fått en stor ledning, jämfört med för några dagar sen när det var betydligt jämnare.

Med tanke på att det under en längre tid har blivit jämnare och jämnare så undrar jag om inte det här är en tillfällighet, precis som med att sd har fått ovanligt låga siffror jämfört med tidigare? Visserligen så tror jag att de kan tappa en del procent ju fler människor som bestämmer sig av de som tidigare varit osäkra.

Förhoppningsvis så ligger framtiden i högre grad för de rödgröna, när inte ens moderaternas väljare vill sänka skatterna mer. Någonstans tror jag de flesta väljarna inser att det finns en smärtgräns hur lågt man kan sänka skatterna, utan att det får tydliga effekter. Att vart tionde offentliganställd sägs upp är en så tydlig sak att det borde få många att inse vad de sänkta skatterna kostar i slutändan, för naturligtvis blir det dyrt med människor som inte har jobb i slutändan.

Istället behöver vården de pengar de rödgröna utlovar för att skapa trygghet. Det känns knappast tryggt att läsa om hur Karolinska sjukhuset avvisar sjuka, och Stockholm har färre vårdplatser än resten av landet per invånare, och konstatera att de som bestämmer där är moderaterna, styrda av statsministerns fru. Är det den typen av rubriker som ska gälla för resten av landet också? För att inte tala om alliansstyrda Kristianstad som stänger ut vikarie eftersom hon närmar sig gränsen för att få fast anställning. Tala om att utnyttja människor och slänga ut dem i en osäker framtid!

Det behövs verkligen domedagsprofeter som försöker tala om att loppet är kört, eller att vänsterpartiet är för diktaturer (trots att den senaste som klappade en diktatur i ryggen var Maud Olofsson som kallade Kina för vänner) trots att det är exakt det samma som påstods för något år sen, när alliansens siffror var som sämst, och att ingen tidigare hämtat upp ett så dåligt läge. De gjorde de, och det finns ingen anledning att tro annat än att de rödgröna kan spurta väl, även om de inte brukar göra det. Det vore intressantare om svenskan istället skrev om det som HD skriver, den urdåliga företagspolitiken som alliansen har fört...

Landstingens kulturprojekt hängs ut av en skribent från högervridna tankesmedjan Timbro som kostsamma. I vanlig ordning så räknas inte den turism som i de 1.8% av budgeten som kulturens kostnader uppehåller i landstingens budget. Turismen är en viktig näring den också men av någon anledning så tycks den inte viktig nog att dra in besökare och pengar från besökare till de affärer, hotell, matserveringar och andra näringsidkare som Timbro borde värna om...

Jag menar, varför är inte Timbro mer intresserade av Naturreservatens dag, med tanke på att många naturreservat lockar människor att turista och generera pengar?

Till sist så läser jag en förtvivlad ledarskribents kval över vad hon som liberal ska rösta på. Jag förstår henne verkligen, för som liberal så kan du bara glömma de påstått liberala mittenpartierna i Sverige. Konstigt nog så framstår oftast sossarna som mer liberala än exempelvis folkpartiet som snarast är ett förbudsparti av guds nåde...

(Någon dag senare så läser jag ytterligare en liberal skribents kval kring vad man ska välja)

Läs även Prinsessans isdans, som skrivits av en person som råkat väldigt illa ut av alliansens politik.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dag exp exp gp gp gp gp kvp hd hd hd hd hd hd sds sds smp smp gp gp skd nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

13 kommentarer:

 1. Hon kan ju alltid rösta på Sverigedemokraterna. Kommer de in så blir gammelpartierna tvungna att släppa fram politiker i stället för pratmakare.

  SvaraRadera
 2. Vården behöver inte mer pengar (vi betalar redan bland världens högsta skatter), den behöver effektiviseras och styras upp.

  Jag förstår inte varför det är så förbaskat svårt att förstå att man inte löser organisatoriska problem genom att slänga ännu mer pengar på eländet?

  SvaraRadera
 3. Nilsson - Och de skulle inte vara pratmakare menar du?

  Anna - Den lär behöva både och för det går inte att minska brister med att dra in mer. Det borde ha märkts efter senaste årens skattesänkningar.

  SvaraRadera
 4. jag förstår inte ditt resonemang, vi har högst skatter i världen, men den funkar ändå inte till 100%. din lösning: högre skatter, fler offentliganställda! låter som ett recept för katastrof, behöver vi en ännu större kostym?

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte ditt resonemang, vi har brister i vården och du vill göra bristerna större för att få mer pengar i din plånbok?

  SvaraRadera
 6. Kul att Socialdemokraterna sprider rena lögner om Alliansens politik, och de vidarebefordras på denna blogg. Lycka till med att vinna valet med den strategin. "Negative campaingning" var det visst det kallades.

  SvaraRadera
 7. Ja du menar att påståendena från Timbro och att vänsterpartiet men tydligen inte alliansen stödjer diktaturer inte är negative campainging? ;)

  SvaraRadera
 8. Det är sjukt att så många vill ha ett omänskligt och inhumant Sverige!

  SvaraRadera
 9. Sahlin och Östros istället för Reinfeldt och Borg. Bara det borde väl få vem som helst att tänka om? Skrämselpropaganda är vad S kör med och tyvärr är många så dumma att dom faller för det. Ta detta med rättvisan. "Dom rika blir rikare och dom fattigare fattigare" säger Östros och många går på det utan att veta att S baserar uttalandet på statistiskt osäkert material.

  SvaraRadera
 10. Det där med att rika blir rikare och fattiga fattigare stämmer däremot och siffrorna stämmer.

  SvaraRadera
 11. Vad vet du som jag inte vet om du med säkerhet kan säga att siffrorna stämmer? Jag har pratat med personen på Riksdagens utredningstjänst ang RUT 2010:466 som är det underlag som S använt för sin "rättvise"-kampanj. I både de lägre och högre inkomstgrupperna så är analysen osäker. Det står även att läsa ”Statistiken som tas fram bygger på ett framskrivet urval varför en osäkerhet ligger i uppgifterna.”

  SvaraRadera
 12. det har vänsterpartiet också gjort: http://www.dn.se/debatt/inkomstklyftorna-okar-mellan-man-och-kvinnor-1.915845

  SvaraRadera