söndag 22 augusti 2010

Tryggare väg med de rödgröna

Apropå En fortsatt väg mot otrygghet med borgerlig politik, så är det verkligen öppet mot en tryggare väg för förskolan med den miljard som S utlovar, och som naturligtvis de övriga rödgröna partierna kommer att gå med på utan att tveka.

Det passar dessutom utmärkt ihop med det vallöftet vi i Vänsterpartiet i Älmhult lade för ett litet tag sen, om ökad bemanning så att man alltid är minst två personer närvarande när det finns barn i verksamheten.

Vem är inte intresserad av en bättre värld för just barnen?

Läs även gärna Prinsessans isdans för att få en av alliansens politik hård drabbad människas upplevelse av politiken från andra sidan jämfört med hur vi som är friska och har jobb upplever den.

Mer media sds dag exp kvp kvp dn svd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Är man förvånad att det är en vänsterpartist som skriver detta. Bara siffror för er, men det e vi arbetare som får betala allt detta. Antar att du är arbetslös också......

  SvaraRadera
 2. Gör ett undantag för anonyma kommentarer och släpper igenom din ogenomtänkta kommentar.

  Hade du orkat läsa om vem jag är överst i den vänstra kolumnen så hade du sett att jag är kyrkvaktmästare och definitivt är arbetare.

  Det kan knappast du vara som tycker det är bra att behöva fundera på privata lösningar på sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar som det inte fanns behov av förut men som blir en större och större marknad i samband med nedskärningar i socialförsäkringarna.

  Jag vet att du inte tror det, men det kan vara du som blir sjuk eller arbetslös nästa gång och då hoppas jag verkligen att du sparat tillräckligt med pengar för att klara dig. Alla hinner inte göra det tyvärr.

  SvaraRadera
 3. På vilket sätt gynnas förskolan av att barn till arbetslösa och sjuka ska få gå 30 timmar/vecka?Det borde ju innebära större grupper och mer slit för personalen.

  SvaraRadera
 4. Barnen gynnas och det gör det lättare för föräldrarna att planera in de saker som bl a arbetsförmedlingen får dem att gå på. Jag tror inte att problemet blir så stort som du verkar tro. Det kostar fortfarande pengar för föräldrarna och föräldrar som är utan jobb behöver mer än vi andra spara in på utgifterna.

  SvaraRadera
 5. Men inte blir barngrupperna mindre om arbetslösas barn får vistas längre tid i förskolan?

  SvaraRadera
 6. Det beror väl på dels hur många fler det handlar om och hur man väljer att utöka barngrupperna?

  SvaraRadera