torsdag 5 augusti 2010

Björklund kan inte räkna

Jag skrev om Förutsägbart från folkpartiet, apropå burkaförbudet i skolorna igår. Rubriken borde snarast varit att det var Björklund som var förutsägbar, för jag undrar hur många han har med sig i sitt eget parti, som på allvar tycker det är en viktig fråga?

Risken är, som flera andra också påpekat, att det spelar sd i händerna.

Det märkligaste av allt är, i vanlig ordning när det gäller Björklund, att han lägger förslag som egentligen inte har någon större relevans i verkligheten, vilket gör att han får mothugg av skolchefer.

Som bland annat DN:s ledarsidaMarteus i Expressen och Alliansfritt Sverige konstaterar så finns det redan regler som ger rektorerna möjlighet att hantera frågan om de anser att det alls behövs och inte ens deras eget ungdomsförbund tycker det behövs.

Men en karl som inte ens kan räkna ut de sakerna han påstår angående lärartätheten kan man inte ta på fullt allvar... Det visar sig att lärartätheten har sjunkit under hans och alliansens tid vid makten. På vilket sätt gör det skolan bättre?

Men det är klart, förslag som inte behövs av burkatypen riktar ju alltid om koncentrationen på politiken åt ett annat håll, och inte det faktiskt viktiga, utan det håll som kanske kan dra några röster till från sd-sidan...

Ett fp-förslag utan ordet förbjud i kommer att dröja...

Tidigare skrev jag, som sagt, lite längre om detta ämnet i Förutsägbart från folkpartiet och om sd i Det går inte alltid att lita på partiprogrammen.

Det märks på allvar att det svenska valet har börjat nu, även om det är lågt valdeltagande bland utlandssvenskarna som är de som börjar. Jag hoppas dock att de inte är representativa för resten av de röstberättigade!

Mer media e24 svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dag dag ab hd hd sds smp smp smp smp smp skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

14 kommentarer:

 1. Vad kul det kommer att bli när SD lägger fram Björklunds förslag i riksdagen... Ska vi gissa att Björklund åker på semester så att han slipper rösta på sitt eget idiotförslag.

  SvaraRadera
 2. Hans motivering är ju så löjlig också, att man inte kan undervisa om inte lärare och lever kan se varandra i ansiktet. I så fall måste ju synskadade stängas ute, distans-undervisning över internet läggas ner, och hur går det om nån t ex har en CP-skada som gör att personen inte har normala ansiktsuttryck?

  Jag tycker inte nödvändigtvis det är diskriminering att inte några dagis ville ta in en niqab-bärande praktikant, jag kan förstå ändå om man vill att ungarna ska kunna se personalen... Oavsett hur det är med just dagis så kan det ju finnas andra jobb där det finns goda argument för att man inte kan gå runt i niqab eller burka. Men att det inte skulle funka att undervisa elever som har det, det är ju bara fånigt.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig till punkt och prickar!

  SvaraRadera
 4. Det är ju inte precis en högprioriterad fråga för mig. Jag tycker iofs att det är jäkligt tidigt att tvinga på barn Niqab och Burka.

  Det tåls att tänkas på att man i Turkiet har förbjudit slöjor i statsbyggnader, och att man inte kan se det som en endast religiös fråga.

  Jag tycker inte att det är passande med någon som täcker sitt ansikte på allmänna ytor och skulle gärna se ett förbud som i Belgien.

  Det känns trots det som ett meningslöst utspel, och lika nyanserat som att försvara slöjorna utan att tänka kritiskt.

  I ett liberalt perspektiv så bör man ha på sig vad man vill. Men jag tycker något som täcker ens ansikte isolerar en från andra människor.

  Speciellt med Burka där man inte ens ser ögonen. Men någon klädd i det har jag inte sett.

  Som politiskt utspel är det ganska meningslöst, och man bör väl fråga dom det berör istället.

  SvaraRadera
 5. Självfallet så är det en annan sak att tvinga på ngn, oavsett ålder burka. Om människor vill vara isolerade från andra människor är det deras ensak

  SvaraRadera
 6. Jag har slutat att förvånas över herr Björklunds politiska utspel. Karl är ju inte ens påläst om sitt eget partis program. Hujeda mej!

  SvaraRadera
 7. Det är lite märkligt att han inte är det :)

  SvaraRadera
 8. En gång i tiden stod vänstern för frigörelse, frihet och kamp mot det religösa förtrycket. Men det var länge sen.

  SvaraRadera
 9. Nu står vänstern för samma saker, men också för möjligheten att få välja att vara troende, oavsett vilken tro det gäller.

  SvaraRadera
 10. Du menar möjligheten för någon annan (pappan, mannen) att få välja åt henne att dra på sig en heltäckande utstyrsel i 35-gradig värme? Den som tror att merparten av de här stackars tjejerna gör det av egen fri vilja tror nog även på myten om den "lyckliga horan".

  Jag måste säga att vänstern hamnat helt snett nu och förvandlat sig själv till fiender till allt som handlar om jämlikhet mellan könen. Om inte förr så lär det visa sig på kvällen den 19 september.

  SvaraRadera
 11. Du glömmer att inte bara männen utan även kvinnorna i de flesta fall är troende och tror på den typen av kläder.

  Min åsikt är att man själv bestämmer vilka kläder man vill ha. Att du ska bestämma över andra är lika fel som att männen bestämmer över kvinnorna vad de ska ha.

  Men du verkar inte inse att du gör lika fel som dem.

  Själv tycker jag varje individ ska få välja själv. Inte du och inte deras män.

  SvaraRadera
 12. Och hur vet du det? Att de "är troende och tror på den typen av kläder"?

  De säger det, förvisso. Men så gör även de "lyckliga hororna".

  SvaraRadera
 13. Ska man resonera så så kan man inte lita på någon alls, så då låter jag bli att tro på att du trivs i att vara utan burka...

  SvaraRadera