söndag 1 augusti 2010

Ska man skratta eller gråta?

Det börjar bli svårt att veta om man ska skratta eller gråta när man läser om de ursäkter som de eritrianska regeringen tar till för att försvara varför Dawit Isaak fortfarande hålls fängslad och varför han fängslades överhuvudtaget. Anledningen påstås vara att brottet är för grovt för att det ska leda till en rättegång.

I själva verket är det naturligtvis så att i varje faktisk rättstat så är det än viktigare att det blir en rättegång ju grövre brottet är.

Det är  inte bara pinsamt att höra deras ursäkter, utan det börjar bli än mer pinsamt att vara svensk medborgare i ett land med en regering vars ansträngningar tycks färre och mindre än någonsin. Vem tror på att det varit samma (uteblivna) reaktion om det handlat om en vit svensk?

Men gud vet hur regeringen sen börjar hantera det hela, om de blir kvar efter valet, och riskerar för att få luta sig mot sd för att få ihop tillräckligt med mandat? En strävan efter demokrati borde både de och alla de andra svenska partierna vara intresserade av att stödja på alla sätt och vis.

Det är det synd att säga att de är idag, när den tysta demokratin inte fungerar alls.

Därför är det skönt att i vart fall en europaparlamentariker bryr sig, nämligen Vänsterpartiets Eva-Britt Svensson. Sen är det synd att de löften hon fått tidigare inte var värt något...


Mer media ab ab ab dag dag dag exp exp exp exp gp gp gp hd hd nsk skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. För en gångs skull delar jag dina synpunkter. Helt klart är också att Carl Bildts "tysta diplomati" mest verkar vara ett sätt att dölja sin egen oförmåga och ointresse. Kanske skulle vi behöva en sanningskommission som granskar UD's och Bildts hantering av frågan. Pinsamt är ordet.

    SvaraRadera
  2. Kul att någon som oftast kritiserar mig håller med här!

    SvaraRadera