tisdag 3 augusti 2010

Svar på insändare


Svar på en insändare införd i Smålandsposten 3 augusti 2010, av signaturen Liber Humanus


Svar till Liber Humanus 3 augusti:

Det är märkligt att läsa en insändare med rubriken "Onyanserat gnäll från vänsterfolk" som framför att Lars Ohlys favoritland är Kuba... 

20/2 -08 så gick Ohly ut och konstaterade att Castro stått ivägen för en demokratisk utveckling av Kuba och att det är dags för en genomgripande demokratisering av Kuba. Ohly hade då förhoppningar om att Castros avgång skulle innebära att Kuba öppnade upp och bland annat satte stopp för politiskt förtryck. (Det går att leta upp på Vänsterpartiets hemsida.)

9/6 -08, i samband med Vänsterpartiets kongress, där merparten av kongressombuden tog avstånd mot Kuba, så uttalade sig vänsterpartisten och riksdagskvinnan Ulla Andersson i SvD och uttalde tydligt att Kuba inte ens uppfyller minikraven på vad som är en demokrati.

Tydligen är det från högerns anhängare som det onyanserade gnället kommer från, som inte ens klarar av att driva en argumentation med fakta, utan istället behöver använda sig av lögner för att ha något att säga.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet i ÄlmhultMedia sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Jerker

  "Merparten av kongressombuden tog avstånd från Cuba"

  Det fanns alltså några som inte gjorde det?Vad säger det om deras demokratisyn?

  SvaraRadera
 2. Går man tillbaka och läser Vänsterpartiets gamla tidningar från åttiotalet så ser man ju att dom inte älskade Sovjet heller på den tiden, utan kritiserade landet för att vara odemokratiskt m m. Men i högerns ögon har det blivit en etablerad sanning att V vände kappan efter vinden när muren föll typ.

  SvaraRadera
 3. Alexander - Menar du allvar? Läs den här insändaren: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/03/mangder-av-ar-sen-jag-skrev-en.html Du verkar inte hänga med i att allianspartierna är värre än vänstern idag.

  Dvärghundspossen - Den diskussionen har så vitt jag vet funnits i V i många årtionden, även om det säkert fanns fler naiva förr än idag.

  SvaraRadera
 4. Jerker

  Det gick inte att läsa insändaren.Om det nu fanns några som inte tog avstånd från Cuba,är inte det ganska allvarligt?Spelar det någon roll om Alliansen är likadan?

  SvaraRadera
 5. Tja så vitt jag har förstått så har ni fortfranade fru Björklund i partistyrelsen som driver castros propagandatidsskrift här i Sverige. Något liknanade hade aldrig varit accepterat i något annat riksdagsparti sverige. Ni har tydligen en bit kvar till att bli demokratiskt rumsrena

  SvaraRadera
 6. Alexander - Du får kopiera HELA länktexten och klistra in i adressfältet i din webläsare.

  Niklas - Nej hon är inte kvar i partistyrelsen längre. Läs gärna http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/03/mangder-av-ar-sen-jag-skrev-en.html så inser du att allianspartierna är betydligt värre och enligt dig borde ha ännu längre att bli rumsrena.

  SvaraRadera
 7. Jerker

  Det fungerar inte för mig i alla fall.Hur är det med vänterpartister som inte tar avstånd från kommunistiska dikataturer?Finns de?I så fall,är det allvarligt?

  SvaraRadera
 8. Det är jag övertygad om att det gör. Annars får du googla på "alltid rött alltid rätt elida" så blir det andra träffen.

  Det finns så vitt jag vet idioter i alla partier som inte tar avstånd för saker de borde göra. Senaste artikeln var det en moderat som inte tog avstånd från hustrumisshandel.

  SvaraRadera