lördag 7 augusti 2010

Centerpartiet agerar huvudlöst

Jag skrev nyligen om att En bättre märkning av kött behövs och som kompensation, även det om centerns fallerande politik.

Men trots att centern försöker leva på sin trovärdighet vad det gäller mat och närodlat, så vägrar man gå med på obligatorisk ursprungsmärkning.

Det är som centerpolitik oftast är, inte särskilt ärlig... Precis som resonemanget om djurskyddet, som naturligtvis försämrades när allians snabbt och lätt tog ner djurskyddsmyndigheten...

Mer media ab ab c nsk skd skd skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Fast alltså... idén att det är viktigt att välja svenskt kött kommer ju från idén att djuren har det så mycket bättre i Sverige än i andra länder. Och den idén är ju i mångt och mycket väldigt naiv.
  Om nu konsumenterna ska kunna göra medvetna val när det gäller djurskydd så borde man väl istället ha allmän upplysning om hur slaktdjur faktiskt har det även i Sverige. T ex broiler-kycklingar, framavlade för att växa superfort, får aldrig gå ut, en tredjedel stapplar runt med benbrott, slaktas i en sorts löpande-band-dödsmaskin. Så kan man ha en liten bild på kyckling-plasten av det hela, ungefär som man har bilder på sjuka lungor på cig-paket.
  Äh jag skojar bara, det kommer ju aldrig att hända. Det vore ju samma sak som dödsstöten för köttindustrin. Konsumentmakt när det gäller kött ska istället handla om att folk kan köpa svenskt kött som dom kan låtsas kommer från Bullerbyn, och sen känna sej duktiga.
  Okej, jag är väl på lite cyniskt humör idag, men blir så trött på låtsas-omsorg om slaktdjur...

  SvaraRadera
 2. Jag kan, igen, tyvärr bara hålla med dig...

  SvaraRadera
 3. De har ju en poäng i att obligatoriska märkningar, regleringar, hygienkrav, etc etc har en tendens att slå ut de små producenterna medan de stora klarar av att hantera kostnaderna.

  SvaraRadera
 4. Frågan är vad som är viktigast här.

  SvaraRadera