fredag 6 augusti 2010

Lite oväntat, eller...?

Det är lite oväntat att se centerpartiet föreslå samhällslön och det är svårt att inte dra det vidare till medborgarlön som mig veterligen inget borgerligt parti varit för någonsin.

I Sverige tror jag bara det är miljöpartiet som haft medlemmar som försökt föra fram frågan och jag själv är visserligen "nyfiken" på det hela, men är tveksam till om det är genomförbart praktiskt och ekonomiskt.

Sant är att det hade minskat ner all byråkrati om samtidigt alla andra bidrag tagits bort, men frågan är om samhällsekonomin i övrigt hade fungerat och hur exempelvis inflationen hade påverkats, eftersom den snabbt kan urholka värdet på den relativt låga medborgarlönen.

Olofsson har dock rätt när hon säger att Det är väldigt många som har aktivitetsersättning eller sjukersättning där pengarna inte räcker.

Synd bara att det är den regering hon själv sitt mer i som är en stor del av orsaken till hur det ser ut idag och att det är omöjligt att tro på att ersättningen hon föreslår ska vara i nivå med vad som behövs för ett dräligt liv.

Mer om det i föregående inlägg, Regeringens politik drabbar på många sätt.

Mer media dag exp hd hd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. så sammanfattningsvis gillar du förslaget, men inte att det kommer från centern?

  SvaraRadera
 2. Inte alls oväntat, Maud försöker desperat fiska röster överallt. Igår var det satsningar i Norrlands inland, idag är det de handikappade.

  Maud är falskheten personifierad.

  SvaraRadera
 3. Svava - Man kan sammanfatta det som att förslaget i sig är bra men att jag inte litar på henne och att hon haft flera år på sig att få regeringen att agera när det kom protester mot hur illa sjukförsäkringen slår. Ungefär som anonym nedan för dig uttrycker det.

  SvaraRadera