onsdag 30 mars 2011

Älmhults skolor är bäst i länet

Jag läser artiklarna Alvesta och Älmhult är bäst i länet  och Det alla tror sig veta om skolan i dagens Smålandsposten.

Jag reagerar på ledarsidans artikel som resonerar kring att lärarkompetensen blivit sämre...

Varför nödvändigtvis tro att det är lärarkompetensen i sig som blivit sämre? Varför inte sätta det i samband med att skolorna fick mindre resurser på grund av den nyliberala politiken som gjorde att det blev färre lärare? Hur kompetent du än må vara som lärare så krävs det ändå att det är tillräckligt många lärare för att du ska kunna få en möjlighet att kunna utnyttja dina kunskaper väl. Det samma gäller naturligtvis även förskolorna som bara får större barngrupper.

Jag tycker det är notabelt att kommuner, som Älmhult, ligger så högt trots att det är en kommun som så här långt har väldigt låg andel privat skolverksamhet och det ska bli intressant att se om det kommer att bli någon förbättring eller försämring under de senaste åren, med tanke på att det sannolikt blir fler friskolor här.

Vänsterpartiet Älmhults Motion om två personal närvarande på förskolor är en motion som går emot den rådande trenden på just förskolorna, men personaltätheten borde självfallet öka även inom skolorna.

Även gp dn dn
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. 24 tvååringar i samma grupp. Det är socialistisk barnomsorg det. Jag mår illa. Barnen bör vara hemma hos mamma. Men nej, hon ska vara ute i arbetslivet. Bland annat som lågt betald förskollärare med studieskulder. Livet är ironiskt.

    FredrikN

    SvaraRadera
  2. Ska barnen vara hemma även om det är en mamma eller pappa som är dåliga föräldrar och som ingen upptäcker innan de börjar i skolan vid 7 år?

    De flesta behöver två föräldrar som jobbar och självfallet ska de inte vara så många i en barngrupp. Problemet är bara att det är en borgerlig politik som ökat på barngruppernas storlek sen 2006.

    SvaraRadera