fredag 1 april 2011

Etanolen har varit billigare ett tag

Att Etanol är billigare än bensin, som rubrikerna säger idag, stämmer.

Men det har det varit ett bra tag, i vart fall på det billighetsbolag jag tankar på, även om man räknar med det faktumet att etanolen har ca 30% lägre energiinnehåll.

Undrar om det bara är just bolaget som går ut med nyheten, Statoil, som sänkt priserna tillräckligt nu för att det ska vara ett faktum även där? Själv betalade jag under 10 kronor litern för E85 även när bensinen var uppe och vände vid 14 kronor för några veckor sen, och även om E85 inte är problemfri miljömässigt, så är det svårt att se något annat än att den är mindre dålig än bensinen.

Jag ångrar inte att vi gjorde ett snabbt köp av en lite äldre bil som någon annan hade etanolkonverterat, varken vad det gäller drivmedelskostnaderna heller.

e24 e24 gp ab dn skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Etanolen har fått så mycket skit på sista tiden, och nä, det funkar inte att alla byter till etanolbil och sen börnar på som vi alltid har gjort. Bilkörandet måste ju minska. Men eftersom etanol är förnyelsebart kan man ändå producera VISSA mängder långsiktigt, vilket inte är fallet med bensin.
  Folk som propagerar stenhårt för elbilar eller gasbilar verkar också glömma bort att själva tillverkningen av nya bilar är väldigt miljöförstörande, så det är inte optimalt att alla köper nya bilar med senaste tekniken.
  Själva har vi också en gammal etanolbil, men försöker cykla och åka kollektivt mycket (trots att vi bor ute i skogen, tre mil från Stockholm, lägger vi bara c:a 600 i månaden på bränsle).

  SvaraRadera
 2. Många verkar glömma, oavsett om det gäller energi till bilar eller samhället i övrigt, att det antagligen behövs flera olika typer av produktion och ämnen för att framställa energi.

  Helt miljövänlig är det omöjligt att få någon form av storskalig produktion att bli.

  SvaraRadera