fredag 1 april 2011

Normalt sett är jag emot uthängning av människor...

Kristna tidningen Dagen skriver idag om en hemsida som kartlägger pedofiler inom katolska kyrkan i USA.

Normalt sett är jag emot att hänga ut några människor överhuvudtaget och har inte mycket förståelse för de som väljer att lägga ut exempelvis rättegångsprotokoll, foton m m, oavsett om det gäller vanliga medier som igår eller andra, dels för att det inte är allmänhetens uppgift att agera bödel, för att människor blir oskyldigt dömda och dels för att det oftast innebär att både anhöriga till både offer och dömd, samt många gånger även de är offer, hängs ut trots att de är utan skuld.

Men poängen med att göra det här är att kunna kartlägga vilka ställen de skyldiga pedofilerna som jobbat åt katolska kyrkan har varit på, för att kunna hitta och hjälpa fler offer.

Det är oerhört märkligt att man väljer att på något sätt försöka mörka och skicka vidare människor som begår övergrepp för att skydda sin egen organisation, istället för att försöka göra gott för människor.

Det är lätt att raljera över att det bara har med katolska kyrkan eller religion i sig att göra. Så tror inte jag är fallet alls, utan det finns tyvärr gott om andra tillfällen, även i dagens samhälle där barns bästa inte är det viktigaste, oavsett vem som struntar i att bry sig om deras rättigheter.

Media skd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Som katolik är jag den första att hålla med dig. Det är för ynkligt att Katolska kyrkan, i ett missriktat nit att värna det egna anseendet, har velat och mörkat ifråga om pedofiler.

    Dock har faktiskt Benedictus XVI tagit itu med frågan på skarpen (äntligen en påve som bryr sig om offren!). Synd bara att det dröjde så länge.

    Vad gäller uthängning av pedofiler är jag lika kluven som du. Tänk om någon är oskyldigt dömd?

    /Karin

    SvaraRadera