onsdag 30 mars 2011

Är det så han tänker?

Om det är så som Borg säger att de kommunala lönerna är för höga och att det är ett hinder för fler anställningar, så är det väl läge att dra samma slutsats för alla skattebetaldas löner och för den delen för alla privata anställningars löner också?

Om Borg själv börjar med att halvera sin lön, så kan vi anställa en till person att hjälpa honom, och så blir det fler som får jobb på regeringskansliet också? Eller varför inte höja skatten lite också, så blir det ännu fler som får jobb.

Synd bara att privatieringarna anses höja möjligheterna för exempelvis lärare m fl att få högre löner, med tanke på att det går stick i stäv med det Borg förespråkar nu.

Media svd svt exp hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Lönesänkarlinjen?! Att anställa är dyrt, och en felrekrytering kostar flera hundra tusen. Hos Sveriges största arbetsgivare, små- och medelstora företag, kan en felrekrytering äventyra planerade projekt, ja ibland hela företagets existens. Därför väljer företag att anställa personer med lång erfarenhet framför nyutexaminerade ungdomar, eller ungdomar utan lång utbildning.

  På ett eller annat sätt måste vi få ungdomarna i arbete. Lägre lön kan vara ett sätt, lättare för företag att sparka felrekryteringar kan vara ett annat. När företag hamnar i kris, ska det vara lättare att behålla den personal som är nödvändig för att rädda företaget.

  Med S-regering upplevde vi en bidragskarusell av ändlösa praktikplatser som aldrig tog slut. Låglön med praktik, eller låg lön med riktig anställning väljer jag det senare.

  Men till skillnad från Borg, tror jag på att lösa mismatch på arbetsmarknaden genom utbildning. Det finns verksamheter som flyttar från Sverie permanent, pga lägre löner och generösare miljöpolitik. Dessa jobb kommer aldrig komma tillbaka. De personer som jobbade i dessa företag, ex. produktionspersonal, gör trolitvis bäst i att omskola sig.

  Men som sagt, med tanke på KO's bedömning och den väg ex. Metall valt, så gör Borg absolut rätt i att uttala sig.

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt menar du att t ex FAS 3 är något som tar slut och ger jobb? Senast idag läste jag om hur vänsteroppositionen ville skapa fler jobb med fler utbildningar och högern satte stopp för många utbildningar med yrkesinriktning och komvux när de kom till makten 2006. Det var bland det första de genomförde.

  SvaraRadera