onsdag 30 mars 2011

Barns rättigheter ska styra migrationsverkets regler

Igår skrev jag om det senaste kommunfullmäktige i Älmhult och att jag är glad över att ett gammalt vänsterpartistiskt förslag om mottagande av ensamkommande flyktingbarn går igenom, i och med att avtalet med migrationsverket över att vår kommun och Markaryds kommun samarbetar kring att ta emot fyra ensamkommande barn. Visserligen snålt tilltaget, men ändå en början.

Idag blir jag direkt beklämd när jag läser om hur migrationsverkets regler (som styrs av politiska beslut) där man, tvärtemot precis all känd vetenskap om vad som är bäst för barn, väljer att utvisa en treåring, trots att pappan anses ha skyddsbehov och har fått uppehållstillstånd, samt har arbete här.

Regler som ens gör det här möjligt visar att det fortfarande finns en lång väg att gå vad det gäller jämlikhet, jämställdhet och barns rättigheter. Barn har precis lika stort behov och lika stor rättighet till båda sina föräldrar som de har av en av dem.

En liknande historia finns i den statslösa palestiniern, vars gravida sambo och barn ska utvisas till Ukraina, ett land dit han själv blir nekad inresevisum.

Tvärtemot vad sd-partiledaren ansåg i SvD igår, så är det med andra ord inte särskilt märkligt att människor har anledning att få stanna, trots att de inte får.

Migrationsverkets regler bör förändras omgående och det måste skrivas in att barnens bästa måste gå före, som det gör nästan all annan svensk lagstiftning idag.

Allianspartierna driver gärna fram förslag som påstås skydda barnen, som i exemplet med centerförslagen som ska göra det möjligt att kontrollera även privata barnvaktsföretag. Men mot de mer utsattta flyktingbarnen hörs det inga  förslag för att få dem att få en ökad trygghet.

Apropå sd och deras partiledare, så rekommenderar jag följande läsning om partiet, som agerar så toppstyrt och diktaturlikt att till och med deras lokal organisationer och representanter mer och mer protesterar. Läs gärna följande:

Så samlar sd makten
Jimmie Åkesson gör miljonklipp
Välbetald riksdagsman får månadslön från kommunen
Trotjänare inom sd utesluts
Kritik från anhängare mot att tidigare dömda sd:are blir nämndemän
Sd-politiker hoppar av i hög utsträckning beroende på att partiet är toppstyrt och diktatoriskt

Media dn dn dag hd smp gp gp gp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Vad är problemet med Jimmie Åkessons lön?Hur mycket tjänar Lars Ohly?

  SvaraRadera
 2. Så vitt jag vet har Ohly bara sin ersättning som riksdagsman som ersättning och får ingen lön från partiet. Men du tycker kanske att Åkesson ska ha dubbla löner? Undrar hur många andra av sd-väljarna som tycker det?

  SvaraRadera
 3. Tycker bara att det är konstigt att du tar upp just Jimmie Åkesson,partiledaren för ett av era samarbetspartier hade också dubbla löner,dessutom finns det många vänsterpartister som lever på riksdagens inkomstgaranti.Vid debatt om invandrares brott brukar du vara snabb med att påpeka att även svenskar begår brott,då måste man väl kunna göra samma sak nu när det gäller Jimmie Åkesson och hans dubbla löner?Eller är det annorlunda nu?Därmed inte sagt att det är rätt,tvärtom tycker jag detta är helt fel,helt klart en besvikelse att SD gör på detta sätt.

  SvaraRadera
 4. Idag skrev jag ett inlägg om Sahlins dubbla löner. Det är dock mer relevant att skriva om sd eftersom de är ett parti som försöker beskriva sig som annorlunda på många sätt, men i själva verket så är det inte det i de här fallen.

  SvaraRadera