onsdag 30 mars 2011

Inte särskilt märkligt egentligen

Det är inte så väldigt märkligt egentligen att Polisinsatser minskar studentfylleriet och att en satsning på det har fått ner antalet brott mellan maj och juni med 75%.

Det är många som försökt, som i kommentarerna till artikeln ovan, försökt argumentera bort det hela med att det inte är riktiga brott, men listan med misshandel, grova rån och våldtäkter är mer än väl illa nog för min del.

Det är inte särskilt konstigt, för det är som det brukar vara, mycket brott kring krogarna i större städer, som oftast är betydligt otryggare än de förorter som många tror är otryggast, sett till antalet polisanmälningar. För den gamla tesen, "där alkoholen går in, går vettet ur" stämmer allt som oftast.

Läser man dessutom artikeln Minskat våld på studentskivorna, där en polis nämner det ökade drickandet bland julborden, där det handlar om vuxna människor, så är det inte särskilt svårt att koppla med hur tydligt alkoholkulturen bland vuxna påverkar de yngre negativt.

(Sen kan jag hålla en lång utläggning om hur mycket skatter det här kostar, inte bara i form av polisövervakning, utan även sjukvård och rättegångskostnader, men det har jag gjort förr, som i Det är inte värt priset, så det hoppar jag över :) )


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar