torsdag 18 mars 2010

Att glömma vad som är viktigt

Jag läser om hur en kristdemokrat argumentera för att datorspel gör människor våldsamma, och jag ska låta det vara osagt om det alls stämmer. Det torde dock vara ett relativt sett litet problem.

Men det är däremot under många år klarlagt att alkohol skapar våld, lidande och död ur många aspekter och för många andra utöver den som dricker. Trots det så lättar kd-ministern Larsson restriktionerna kring alkohol på ett negativt sätt.

Nu behöver man kanske inte överdriva skyddet av barn hur långt som helst vad det gäller alkohol i barnkulturen, för hur svårt är det att dra positiva slutsatser, även för barn, av att nazister dricker alkohol och att Emil blev helnykterist efter att ha festat på jästa bär?

Mer media sds sds smp svd dag nsk skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Det börjar bli skrämmande: Som någon påpekade börjar vi närma oss USA, särskilt när föräldrar (trots Harry Potter!) skickat tillbaka böcker till bokklubbarna eftersom de innehåller magi "som ju inte finns i verkligheten".

    Om man nu aktivt vill se till att ens barn inte har någon fantasi, så borde man nog i stället inte ha barn, utan bosätta sig i en bunker.

    SvaraRadera