onsdag 17 mars 2010

Det börjar blåsa hårt kring Reinfeldt

Så här långt så har Reinfeldt försvarat, slätat över och ursäktat de turkiska ledarnas upprördhet över att den riksdagen moderaterna själva är en del av röstat för att fördöma folkmordet av armenier, trots att ett folkmord självfallet måste angå även regeringen.

Men jag undrar om det går att fortsätta med det längre nu när Erdogan hotar med att deportera armenierna, för att verkligen understryka att det inte bara handlar om ett gammalt folkmord, utan om att agera som en nutida Idi Amin, som utvisade alla indier från Uganda 1972 till nackdel för landets egen ekonomi...

Särskilt bra känns det inte och det känns snarare som att Turkiet fortfarande har mycket att hantera innan de börjar behandla sin omgivning, eller de som bor inom landets gränser, på ett sätt som får dem att klassas som fullödig demokrati, värdiga ett EU-inträde.

Hans Linde kallar det upprörande, och det känns som årets understatement minst sagt...

På hemmaplan kallar Reinfeldt det för olyckligt att stänga ute partier, vilket verkar vara en fråga han fortfarande vågar uttala sig kring. Hans motivering av att man åtminstone bör släppa in partier i riksdagen tycker jag låter som ett minimikrav, om inte annat för att begränsa antalet partier som kommer och riskerar störa elevernas vardag.

Frågan är bara vad man gör om det kommer in värre extremister än exempelvis Sd och om det blir flera nya partier? Det kan bli trångt som det är...

Fast kanske kan någon då, kanske bland de mer pålästa lärarna, ställa lite svårare frågor till Sd, som den om deras motstånd mot aborter, som mycket få av svenskarna delar och som definitivt kan skrämma bort folk från den skränande pöbelhopen som sd med anhängare är i den svenska politiken.

Som om inte de sakerna vore nog så verkar det krypa fram att kopplingen mellan sd och moderaterna inte är så otydlig eller konstig som många verkar tycka, som jag var inne på för några dagar sen.

Inte oväntat så svängde moderaterna i Vellinge av partipiskans vinande när de ändrade sig över en natt om att plötsligt ta emot ensamkommande flyktingbarn. Den typen av agerande och tyckande de haft från början ligger så nära sd:s retorik om flyktingar att de någonstans spelar dem i händerna och ger acceptans för deras politik och gör det som tidigare bara var brunt och smutsigt acceptabelt...

Ibland behöver partipiskor vina, men det går inte att vänta med att utdela slagen hur länge som helst, med tanke på att Vellingemoderaternas åsikt inte direkt var ny...

Mer media svd svd ab dn dn dn dn dn dag dag dag kb exp sds sds sds sds gp gp skd sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Ja, man kanske borde fundera ifall det är lämpligt att kommunister och socialister skall få besöka skolan. Det är ingen ursäkt att kommunisterna sitter i riksdagen, de representerar ändå odemokratiska element som stödjer flera diktaturer och sörjde rivandet av Berlinmuren och Sovjetunionens kollaps. Dessa yttringar borde inte få lov att påverka våra ungdomar.

  SvaraRadera
 2. Du glömde visst läsa den delen i artiklarna du refererar till som nämner att en stor del av de där Armenierna lever i Turkiet och arbetar helt utan uppehållstillständ eller arbetstillstånd. D.v.s. hade de levt i Sverige hade de varit deporterade allihop för längesedan. Hela sättet hur V har använt den här frågan i riksdagen till inrikespolitik riktad mot regeringen äcklar mig till den grad att jag aldrig mer kommer att rösta vänster. Och det har jag gjort sen 20 år tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Varför skulle lärarna agitera politiskt mot ett visst parti? Det låter inte speciellt demokratiskt.

  "skrämma bort folk från den skränande pöbelhopen som sd med anhängare är"
  Jag rekomenderar dig att åka till en invandrartät skola när SD är där och berättar om sin politik så får du se vilka som tillhör den "skränande pöbeln".

  SvaraRadera
 4. Kalle - Du blandar ihop sovjet med dagens vänsterparti, som många gör när argumenten tryter. Idag är det allianspartierna som har svårt att säga emot Kina och Ryssland, när de sysslar med saker som ingen demokrati borde göra och som driver på för fra- och ipred-lagarna. Vänsterpartiet kritiserar och driver på för motsatsen.

  Steffo - Det glömde jag inte och de har varit där sen 1988 som nämns i artikeln, som du lämpligt nog glömde, och hade om de vore i Sverige sen länge varit medborgare.

  Per - Inte nödvändigtvis mot ett visst parti men däremot mot odemokratiska partier som princip.
  Du tror inte att Sd och deras anhängare upplevs som en pöbel om man tillhör de grupper de ger sig på?

  SvaraRadera
 5. Hur är det med dina demokratiska värderingar? Utvalda lärare som ställer riktade frågor till partierna för att styra ungdomarna åsikter?! Vem skall avgöra om partiet är "godkänt" demokratiskt? Det är uppenbart att du ser dig själv som normen för vad som är riktigt och att alla oliktyckande antingen är oupplysta eller onda. Var i historien har vi sätt den typen av självbild hos politiker.....

  SvaraRadera
 6. Det är alldeles utmärkt med mina demokratiska värderingar, sådana som jag tycker att lärare ska lära ut, eller menar du att lärare inte ska lära ut att demokrati är bra utan exempelvis vara tysta när en nazist argumenterar?

  SvaraRadera
 7. Du gör samma tabbe som alla andra socialister och försöker fjärma er från Stalin, Mao och Pol Pot genom att påstå att det ju inte var "riktig" socialism utan stalinism eller "stoppa in valfri kommunist ideologi här". Vänster Partiet Kommunisterna har ju fortfarande en partiledare som kallar sig kommunist, trots att kommunismens brott mot mänskligheten är väl dokumenterade så nej min argument tryter inte och nej jag blandar inte ihop Sovjet med "dagens" kommunister. Som min gamla mormor sade "om det låter som en kommunist, vill konfiskera dina tillgångar som en kommunist och luktar som en kommunist så är det antagligen en kommunist".

  SvaraRadera
 8. Du gör samma fel som alla som står långt från vänsterpartiet, du utgår från att vi alla gillar Sovjet. Så vitt jag vet har Ohly sen flera år tillbaka slutat kalla sig för kommunist och framförallt är V inte kommunistiskt.

  Fagersta har varit styrt av V denna mandatperioden. Har du hört några rykten om att det har blivit som Sovjet?

  Dina argument är lika logiska som att jag skulle släpa fram alla högerdiktaturer genom åren och hävda att de har massor gemensamt med alliansen. Det tycker jag inte. Däremot är det bevis i realpolitiken av idag att det är V, PP och Mp som varit emot de diktaturliknande övervakningslagarna Ipred och Fra och inte allianspartierna.

  SvaraRadera